Trener Rijeke dao izjavu koja će se prepričavati: "Htjeli ste lavove? Na pauzi sve šaljemo u ku*ac"

Danas ponovo poraženi pred svojim navijačima

Trener Rijeke dao izjavu koja će se prepričavati: "Htjeli ste lavove? Na pauzi sve šaljemo u ku*ac"

Samir Mlaćo
U 1. HNL veoma uzbudljivo, ali da je neko rekao da će Rijeka nakon 15 kola biti predposljednja sigurno bi rekli da je lud.

A Rijeka jeste na samom dnu i u veoma teškoj poziciji.

Danas je poražena od Istre 1961, te su navijači Rijeke svoje ljubimce ispratili uz salve uvreda.

Uvrede je dobio i trener Riječana Italijan Serse Cosmi koji je ipak imao šta reći na press konferenciji.

"Razumijem navijače, opravdano su reagirali. Nakon sedam dana sam rekao da ćemo imati problema do 12. novembra. Odmah sam to istaknuo. Ovi igrači ne mogu više od ovog. Večeras, ako imaš muda, jedan gol zabiješ u zadnjih 20 minuta. Jednostavno ga zabiješ. Ovo je momčad za totalni remont. Htjeli ste 11 lavova? I ja, ali netko je rođen kao lav ili tigar, a netko kao... paun. Ni Mourinho ne bi izvukao više iz ovih igrača. Izdržimo još do pauze pa onda šaljemo sve u kurac i mijenjamo priču“, rekao je Cosmi.

Naveo da je Istra igrala lijepo i lagano, dok se njegov tim muči. Spomenuo je i Alena Halilovića koji nije u kadru zbog povrede.

Oglasi

Imamo samog jednog igrača koji pravi raziliku, a to je Halilović. Njega nemamo kako sam došao“, rekao je Cosmi.

U derbiju drugi meč današnjeg programa 1. HNL donio je duel Osijeka i Dinama.

Osiječani su imali veliku krizu rezultata pod palicom sada već bivšeg trenera Nenada Bjelice, a sada su odigrali sjajan meč i slavili.

Osijek je bio bolji prvo poluvrijeme, no mreže su mirovale.

U nastavku velika magla stvorile je velike probleme, očekivalo se da će se meč i prekinuti, no sudije nisu tako mislile i dozvolile su da se meč odigra.

Oglasi

Redale su se šanse pred golom Osijeka i Dinama pred sami kraj, a onda pet minuta prije kraja Mierez sjajno vara svog čuvara a zatim i golmana Livakovića za veliko slavlje domaćih navijača. Uzvraća u dva navrata Bruno Petković, no ponovo je izostala realizacija kod sjajnog napadača Dinama i nije bilo nade za goste.

Osijek je do kraja postigao još jedan pogodak, no isti je poništen zbog nedozvoljene pozicije.

Pomalo nevjerovatno je bilo gledati posljednjih 20-25 minuta kada se gotovo ništa nije vidjelo na terenu, a pravi šou je napravio bivši član Željezničara i Mladosti Amer Hiroš koji je čak utrčao u teren sa klupe smatrajući da je glavni sudija odsvirao kraj.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Da li se zaista Hirošu učinilo tako ili je pokušao i na ovaj, krajnje nepopularan, način pomoći svom timu u posljednjim sekundama nije poznato, no nije to sada ni bitno.

 

Top Komentari

Chico
Hiroš seljačina sa dna kace, zanat ispekao u želješčaru
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi