Babić: Težimo ka razvoju i afirmaciji mladih igrača

Zadovoljni otvaranjem sezone

Babić: Težimo ka razvoju i afirmaciji mladih igrača

S. Mlaćo
Mlade selekcije NK Romari Vitez sjajno se otvorile novu sezonu.

Nakon pet odigranih kola u Omladinskoj ligi BiH grupa Centar 2 kadeti i juniori NK Romari imaju isto toliko pobjeda, što i nije iznenađenje, s obzirom na kvalietan i transparentan dugogodišnji rad.

Dobro poznato ime iz prvoligaških krugova, donedavni sekretar NK Travnik Smiljan Babić je postao glavni operativac ovog viteškog kluba i veoma je zadovoljan dosadašnjim tokom prvenstva.

“Nakon pet kola imamo pet pobjeda u obadvije selekcije i to je zasigurno ono što smo svi priželjkivali. Predsjednik kluba gospodin Bojan Rajković nam je obezbijedio najbolje uvjete i sve što je potrebno kako bi postigli ove rezultate. 

Treneri kadeta i juniora Robert Perković, Borislav Grbavac, trener golmana Željko Topić, tajnik Marko Vujica, koordinator Goran Lovrinović kao i svi ostali članovi naše nogometne obitelji rade odličan posao i pokazatelj toga su ovi odlični rezultati. Idemo korak po korak, težimo ka razvoju i afirmaciji mladih igrača. Kadeti i juniori ne plaćaju članarine, imaju osiguran prijevoz, najbolje uvjete za rad i treniranje što je veliki iskorak za razvoj omladinskog nogometa. Trenutno imamo preko 250 djece, a ove sezone se u ligama NS FBiH i NS SBK/KSB natječemo sa čak osam selekcija“, ističe Babić.

Opis nije dostupan.

Oglasi

Nakon odlaska iz Travnika očekivalo se da će Babić svoj put nastaviti u nekom drugom prvoligaškom klubu, a bilo je povezivanja i sa premijerligašima.

“Bilo je nekoliko konkretnih ponuda i sigurno da sam se dvoumio, u međuvremenu sam dogovorio suradnju sa gosp. Rajkovićem i smatram da je to pravi potez. Mnogi su se čudili i smatraju da je to korak unazad, ali vrijeme će svoje pokazati“.

Isticao se kvalitetnim radom u proteklom periodu, ali i brojnim pohvala drugih klubova kojima se stavio na raspolaganje u brojnim situacijama, što je prava rijetkost u našem nogometu.

“Predan sa svom poslu, završio sam taj fakultet, igrao sam nogomet i radim ono što volim. Što se tiče pomaganja, nikada nikog nisam odbio i svima uvijek izađem u susret“.

Opis nije dostupan.

Prvenstvo se u Prvoj ligi FBiH zahuktalo, Babić vrijedno prati svako kolo, a prognozirao je i ko će se boriti za prvo mjesto, odnosno plasman u Premijer ligu.

Potražite više informacija na temu Kantonalna liga SBK:

“Po meni je liga dosta neizvjesna, a najveći favoriti su  Igman, GOŠK  i TOŠK“.

 

Top Komentari

enko
Mlaco,standardan tekst,povezivao se sa nekim premijerligaskim klubovima,dajj nesto novo.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi