Potpis na Pecari: "Veliki motiv da nastavim marljivo raditi"
Sa potpisa ugovora FOTO: Antonio Slišković

Mladi igrač iz Viteza

Potpis na Pecari: "Veliki motiv da nastavim marljivo raditi"

S. Mlaćo

NK Široki Brijeg sa dosta promjena ulazi u drugi dio sezone Premijer lige.

Naime, Širokobriježani su mnogo mijenjali, a tu je i novi trener Dino Skender. Savladali su u Kupu BiH protekle sedmice Stupčanicu iz Olova, a sada ih očekuje gostovanje FK Sarajevo.

Meč se igra u nedjelju na Koševu, a prethodno su sa Pecare potvrdili itekako 'vrijedan' potpis. Krilni napadač juniorske selekcije kluba potpisao je profesionalni ugovor do zime 2027. godine.

"NK Široki Brijeg je jedan od najvećih klubova u BiH i čast mi je i zadovoljstvo što sam potpisao profesinalni ugovor. Ovo za mene predstavlja veliki motiv nastaviti marljivo raditi i izboriti mjesto u seniorskoj momčadi", rekao je David Marković koji je ponikao u NK Romari Vitez i ljetos prešao među Plavo-bijele.

Mladi igrač iz Viteza u aktualnoj sezoni juniorske Premijer lige BiH upisao je 13 nastupa i postigao šest pogodaka u dresu Širokog Brijega.

Sa potpisa ugovora                                                                                                                                                                                                                       

Ponikao je u NK Romari, klubu iz Viteza, koji već godinama se ističe u sjajnom radu sa mladim igračima, a potvrđeno je to i na Markoviću.

Oglasi

"Davidu ovim putem od srca čestitamo i želimo mu mnogo lijepih trenutaka i uspjeha u plavo-bijelom dresu!", naveli su iz kluba sa Pecare.

Široki Brijeg gostuje FK Sarajevo, a zatim će ugostiti FK Željezničar. To sigurno neće biti na Pecari.

Zbog uređenja travnjaka Pecare, susret će biti odigran u Posušju ili Čitluku. Kako je potvrđeno za SportSport, konačna odluka još uvijek nije donesena.

Široki Brijeg je igrao u Posušju domaće utakmice pred kraj prvog dijela sezone, no teren Mokrog Doca je u sve težem stanju, što se vidjelo i na meču Kupa između Posušja i Laktaša.

Lopta je u drugom dijelu bukvalno jedva se 'kotrljala', no susret je završen po planu. Da li će Širokobriježani na kraju ipak preseliti u Čitluk, ili ostati na Mokrom Docu, biće poznato već u narednim danima.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi