Široki Brijeg predstavio novog trenera: "Kvalitetna je liga, nema podcjenjivanja!"
FOTO: Antonio Slišković/NK Široki Brijeg

Brekalo otkrio plan priprema

Široki Brijeg predstavio novog trenera: "Kvalitetna je liga, nema podcjenjivanja!"

S. Mlaćo

NK Široki Brijeg danas je predstavio novog šefa stručnog štaba. Radi se o Dini Skenderu kojeg očekuje mnogo posla.

Širokobriježani su veliko razočarenje prvog dijela sezone, iako su sjajno krenuli, a sada je došlo i do trenerske promjene.

Skender se danas obratio medijima, ali i direktor Slavko Brekalo.

Prvi je riječ dobio Brekalo.

"Dino Skender je naš novi trener i želim mu dobrodošlicu, kao i njegovom stručnom štabu. Što se tiče Skendera, dogovorili smo saradnju godinu i pol dana. On je mlad trenera, radio je u renomiranim klubovima i želim mu mnogo uspjeha i sreće, te da svi napravimo kvalitetan rezultat", rekao je Brekalo.

Obratio se zatim i Skender.

Oglasi

"Hvala Upravi na povjerenju. Boris Pandža je sa nama u stručnom štabu, te smo formirali novi-stari stručni štab. Vjerujem u te ljude i siguran sam da ćemo svi zajedno dati sve što možemo za uspjeh Širokog Brijega. Sretan sam i ponosan što sam dobio čast da preuzmem klub, to je klub sa bogatom tradicijom".

Ponovo se obratio Brekalo.

"10.02. igramo meč Kupa protiv Stupčanice. Plan priprema je proveden kroz četiri sedmice, a prve dvije sedmice ćemo biti u našem kampu. Zatim je u planu odlazak na bazične pripreme u Čitluk, a to će ovisiti o vremenskim uslovima u toj sedmici. Dogovorene su četiri prijateljske utakmice, a prva je već u subotu sa GOŠK-om, a zatim duel sa Posušjem. 27.01. će biti dogovorena još jedna utakmica, a to će zavisi da li ćemo ići u Čitluk. 03.02. rival su Zmijavci, to će biti generalka pred meč Kupa.

Novinari su Skendera pitali koliko poznaje Premijer ligu.

"Znam gdje dolazim, ima tu dobrih ekipa, svi su nadaju nekom uspjehu i svi žele što je moguće bolji rezultat. Nema podcjenjivanja lige, ima tu kvalitetnih igrača. Neće biti lako, ali mi znamo šta nam je činiti i šta moramo napraviti".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Prvi trening Širokobriježana u 2024. godini je danas u 14 sati. Istovremeno traju radovi na uređenju travnjaka na Pecari, a veliko je pitanje da li će ovaj tim prvi domaći meč protiv Željezničara igrati na svojoj Pecari.

Kao rezervni teren Širokobriježani su prijavili stadion Mokri Dolac u Posušju, a postoji opcija da to bude i Čitluk.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi