Tino Blaž Lauš novo pojačanje NK Široki Brijeg?

Povratak u BiH

Tino Blaž Lauš novo pojačanje NK Široki Brijeg?

M. Šljivak

NK Široki Brijeg uskoro bi mogao dobiti pojačanje za drugi dio sezone. Novi igrač tima s Pecare, kako neslužbeno saznaje SportSport.ba, mogao bi postati hrvatski veznjak Tino Blaž Lauš.

NK Široki Brijeg iza sebe ima zaista skromnu polusezonu u Premijer ligi Bosne i Hercegovine, pa nije nikakvo čudo što se rukovodstvo kluba s Pecare odlučilo na određene rezove.

Marijan Budimir smijenjen je s mjesta trenera nakon devet utakmica u kojima nije ostvarena pobjeda, a uskoro će biti poznato ko će preuzeti ovaj tim u drugom dijelu sezone.

Bit će određenih rokada i u igračkom kadru. Očekuju se nova imena na Pecari, a među prvim bi trebao stići 22-godišnji veznjak Tino Blaž Lauš.

Kako SportSport.ba neslužbeno saznaje, Lauš i Široki Brijeg su dogovorili saradnju i mladi veznjak dolazi na posudbu iz Hajduka do kraja ove sezone.

Oglasi

Lauš je poznato lice s bh. terena. Ranije je bio na posudbama u Posušju i Veležu, a proteklog ljeta se vratio u Hajduk, gdje međutim nije uspio da se nametne stručnom štabu.

On je ove sezone odigrao svega 13 minuta u HNL-u. Jasan je to znak za ovog mladog veznjaka da se ne računa previše za njega, pa nije nikakvo čudo što se odlučio za odlazak na novu posudbu.

Lauš je prošle sezone na posudbi u Veležu odigrao 17 utakmica i imao je učinak od jednog gola i pet asistencija. U sezoni 2021/2022 je igrajući za Posušje imao učinak od dva gola i dvije asistencije u 28 nastupa.

Treba istaći da se Široki zahvalio na uslugama Šimunu Mikolčiću koji je odigrao samo devet utakmica i vraća se u Osijek.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Kao potencijalno pojačanje na Pecari se spominje i lijevi bek Slaven Belupa Marko Martinaga i vidjet ćemo hoće li do njegovog angažmana zaista doći.

Široki je odlično ušao u sezonu i bio je pravi hit. Međutim, uslijedila je ogromna kriza koja je na kraju klub spustila na šesto mjesto tabele s 22 osvojena boda.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi