Koga briga za rezultat: "Navijači" Širokog pogodili u glavu dvojicu igrača Sarajeva

Susret prekinut pri rezultatu 2:0 za domaćina

Koga briga za rezultat: "Navijači" Širokog pogodili u glavu dvojicu igrača Sarajeva

E. Ganibegović, foto: A. Čaušević

U okviru 31. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine Široki Brijeg je s 2:0 vodio protiv Sarajeva, ali do pobjede nije došao. Naime, pred sami kraj meča "navijači" Širokog Brijega su predmetima "zasuli" igrače Sarajeva, a najgore su prošli Dupovac i Čataković, kojima je ukazivana pomoć.

Ništa nije "mirisalo" na nemile scene. Utakmica je počela bez ikakvih tenzija, a prva veliku šansu imali su gosti u desetoj minuti. Varešanović je bio u dobroj poziciji nakon asistencije Kapića, ali šutira pored gola.

Šest minuta kasnije, nova šansa za Varešanovića. Ubacio je Pidro, a Mak je zakasnio na loptu i ostalo je 0:0. 

Nakon toga domaći su došli do daha. Šabanović je zaustavio Mujana, Dupovac Lukića, a onda je odbrana Sarajeva ponovo zaustavila Mujana zajedničkim snagama.

U 37. minuti Dizdarević brani šut Mujana, da bi u smiraj poluvremena Jurić izbio jednu loptu ispred Bagarića.

Otvaranje drugog poluvremena donijelo nam je i gol. Slobodan udarac je dosuđen za Široki, Ikić centrira, a Vukoja pogađa za 1:0.

Oglasi

Dvije minute nakon toga asistent kod prvog gola, Ikić, mogao je do gola, no loše šutira iz dobre pozicije.

Dizdarević je branio šuteve Jurića i Blagaića, a nakon toga u 69. minuti i veliku priliku kada je zaustavio Mujana.

U 76. minuti Miškić nije imao nikakve šanse. Hamza Čataković je pogodio mjesto gdje se spajaju prečka i stativa i to je spasilo domaću ekipu.

Pet minuta nakon toga drugi gol u mreži Sarajeva. Sjajno je Rozić prošao, ubacio za Ikića čiji je udarac blokiran, Mujan natrčava na odbijenu loptu i zabija za konačnih 2:0. 

Pred kraj utakmice nemile scene na Pecari. Navijači Širokog Brijega prvo su tvrdim predmetom u glavu pogodili Hamzu Čatakovića, a nakon toga i Amera Dupovca. 

Oglasi

Čataković je na nosilima iznesen s terena, dok se Dupovac pridigao.

Nakon toga sudija Grbić je povukao igrače u svlačionicu, a malo potom igrači Širokog Brijega vratili su se na teren, no igrači Sarajeva odlučili su da se ne vrate na teren.

Neslužbene informacije govore da su napravljena dva sastanka u kriznoj sobi, no susret nije nastavljen, a konačan rezultat će se znati nakon odluka nadležnih komisija.

Sve u svemu, užasne scene na Pecari pred sami kraj sezone, a nažalost, sve dok se klubovi blago kažnjavaju za slične ispade, iste će se ponavljati i u budućnosti. 

Premijer liga BiH, 31. kolo:

PREKID - Široki Brijeg - Sarajevo 2:0 (Vukoja 52', Mujan 81')

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

NK Široki Brijeg: Miškić, Medić, Valinčić, Mujan, Vukoja, Blagaić, Bosančić, Lukić, Begić, Jurić, Ikić.

FK Sarajevo: Dizdarević, Pidro, Šabanović, Oremuš, Đokanović, Velkoski, Varešanović, Bagarić, Dupovac, Trako, Kapić.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

titulae
Čataković pogođen plastičnom čašom s pivom
9 46
EmirEmir111
Treba im srusiti stadion i zabraniti sva sportska desavanja.. nisu kamenjari za fudbal
38 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti