Karačić: Radujem sa utakmici na Grbavici, nadam se istinskom derbiju!

Puni optimizma Širokobriježani stižu na Grbavicu

Karačić: Radujem sa utakmici na Grbavici, nadam se istinskom derbiju!

S. Mlaćo

Novi izazov nogometaše Širokog Brijega očekuje u nedjelju na Grbavici.

Širokobriježani gotovo redovno pružaju dobre partije u Dolini ćupova, pa sada želi i nastaviti.

"U pitanju je derbi dviju momčadi koje imaju pozitivne rezultate u posljednje pripreme. Očekuje nas sigurno kvalitetan teren i motiviran suparnik, a to je osnovni preduvjet za istinski derbi“, kazao je trener Toni Karačić na današnjoj konferenciji za medije.

Široki Brijeg za poraz na Grbavici ne zna od 2016. godine.

"Ne opterećujemo se previše statističkim brojkama, ali i one mogu biti dodatni motiv mojim momcima. Uživamo plodove našega rada, motivirani smo, želimo odigrati kvalitetno i pobijediti. Radujem se ovoj utakmici“, dodao je Karačić koji neće moći računati samo na ozlijeđenog Filipa Brekala, dok svi ostali igrači konkuriraju za utakmicu.

Optimista je i kapiten Dino Ćorić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Ne trebamo se posebno pripremati za ovu utakmicu. U pitanju je derbi koji, istina, kao i svaka druga utakmica nosi tri boda, ali naboj je mnogo veći. Ne nedostaje nam motiva i nestrpljivo čekamo istrčati na Grbavici“, kazao je Ćorić.

Meč na Grbavici igra se u nedjelju sa početkom u 15 sati.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

frkt
3 boda ostaju na grbavici ovaj put nadam se da su se malo skontali sto se tice domacih utakmica zeljovci....
5 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi