NK Široki Brijeg nakon preokreta porazio FK Borac, u Banja Luci pada odluka

Zanimljiv susret na Pecari

NK Široki Brijeg nakon preokreta porazio FK Borac, u Banja Luci pada odluka

Nogometaši Širokog Brijega pobijedili su večeras Borac iz Banja Luke na domaćem terenu sa 2:1 u prvom meču četvrtfinala Kupa BiH.

Na samom startu susreta Borac je vrlo lijepo krenuo pa je stigao do vodstva u 16. minuti kada je mrežu domaćih zatresao Stojan Vranješ.

Samo osam minuta kasnije Franjić pokušava na drugoj strani, ali bez promjene rezultata. Ipak, u 29. minuti domaći dolaze do poravnanja, a strijelac je nakon vrlo lijepe akcije bio Mateo Marić.

Do kraja prvog dijela Široki je bio puno bolji što je krunisao golom u 44. minuti kada je mrežu gostiju zatresao Mato Stanić.

U nastavku meča domaći su ponovo imali inicjativu te su stvarali šanse, ali je golman Borca Salatović bio vrlo dobar i u dva navrata je zaustavljao udarce Čorića i Franjića.

Do kraja je ostalo 2:1 što objema ekipama daje za pravo da mogu očekivati prolazak u polufinale.

Revanš se igra na Gradskom stadionu u Banja Luci 13. marta.

Prvi susret četvrtfinala Kupa BiH:

Široki Brijeg - Borac 2:1

Široki Brijeg: Zlomislić, Ćorić, Franjić, Eliomar, Marić, Stanić, Kovačić, Hrkać, Bagarić, Marković, Enin. Igrali još: Petrović, Turčin

Borac: Savatović, Radulović, Bajić, Kajkut, Danilović, Ćosić, Žeravica, Runić, Vranješ, Milutinović, Aničić. Igrali još: Jakupović, Zarić, Mojović.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi