Slavko Brekalo neće biti dugo bez posla, vraća se kući i preuzima mjesto sportskog direktora?

Napustio Posušje i na korak od povratka na Pecaru

Slavko Brekalo neće biti dugo bez posla, vraća se kući i preuzima mjesto sportskog direktora? · Saznajemo

E. Čaušević, foto: D. Kurbegović

NK Široki Brijeg trebao bi uskoro dobiti novog sportskog direktora, a kako stvari stoje već je jasno ko će preuzeti tu funkciju u klubu s Pecare.

Široki Brijeg ove sezone pruža dosta dobre rezultate u domaćem prvenstvu, te je ovaj klub trenutno trećeplasirani na tabeli i bori se za izlazak u Evropu.

Na Pecari su napravili velike promjene u igračkom kadru u prethodnom periodu, a ove sezone to je počelo davati rezultate jer je Široki na dobrom putu da izbori plasman u Evropu za iduću seoznu.

No, pored promjena u igračkom kadru čini se da će doći do promjene i kada su u pitanju funkcije u ovom klubu.

U centru pažnje nalazi se funkcija sportskog direktora i čini se da je konačno riješeno pitanje ko će biti na tom mjestu u narednom periodu.

Kako neslužbeno saznajemo novi sportski direktor Širokog Brijega će biti Slavko Brekalo koji je do prije mjesec dana obnašao istu funkciiju u Posušju, ali je s tim klubom postigao nedavno sporazumni raskid saradnje.

Oglasi

Brekalo je inače ponikao u Širokom Brijegu i igrao je za ovaj klub s dosta uspjeha i kako stvari stoje nakon skoro šest godina ponovo će se vratiti na Pecaru.

Ovaj 33-godišnjak je igračku karijeru završio početkom prošle godine u dresu Posušja, a ubrzo nakon toga preuzeo je funkciju sportskog direktora tog kluba na kojoj je bio sve do prošlog mjeseca.

Brekalo je prije mjesec dana potvrdio da je napustio Posušje i da su potpisali sporazumni raskid saradnje, ali kako stvari stoje neće biti dugo bez posla.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Nezvanične informacije do kojih smo došli govore da će Brekalo preuzeti mjesto sportskog direktora Širokog Brijega i zvanična potvrda se uskoro očekuje.

Kroz igračku karijeru Brekalo je nastupao za NK Široki Brijeg, NK Vitez, NK Krško, FK Tuzla City, NK Čelik Zenica, te NK Neretvanac i HŠK Posušje. U dresu Širokog osvojio je i jedan trofej, a to je Kup BiH.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi