Karačić: U Bijeljini ćemo isključivo gledati sebe

Važan meč za klub iz Hercegovine

Karačić: U Bijeljini ćemo isključivo gledati sebe

Samir Mlaćo

NK Široki Brijeg u pozitivnoj atmosferi gostuje FK Radnik, koji je već ispao iz lige.

Gosti se nadaju bodovima i plasmanu u Evropu, a pratit će i dešavanja na meču FK Mladost - FK Velež, te FK Tuzla City - HŠK Zrinjski.

Na današnjoj pressu medijima su se obratili šef struke Toni Karačić i kapiten Božu Musa.

"Pred nama je posljednjih 90 minuta u ovoj sezoni. U odličnom ozračju idemo u Bijeljini i u nedjelju ćemo isključivo gledati sebe. Iako za protivnika imamo rasterećenu momčad, ne očekujem nimalo lagano utakmicu. Naš je cilj pobijediti. Od svojih igrača tražim kvalitetniju igru u polju nego u prošloj utakmici“, rekao je Karačić okupljenim novinarima.

Karačić je naglasio kako od svojih igrača traži maksimalnu koncentraciju i zalaganje za osvajanje važnih bodova.

„Svaka utakmica protiv protivnika koji je rasterećen može otići u pogrešnom smjeru. Zato je zadatak nas iz stručnog stožera bio napraviti ozračje i motivirati igrače za posljednjih 90 minuta borbe. Svi smo svjesni težine utakmice. Vjerujem kako će momčad reagirati na najbolji način, skupiti potrebnu energiju i izboriti svoj cilj“, naglasio je.

Momčadi s Pecare gotovo cijela sezona je stala u posljednjih 90 minuta. Na čelu dosta pomlađene momčadi je iskusni kapetan Božo Musa koji vjeruje u konačni uspjeh.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

„Svojim angažmanom na treninzima i utakmicama pokazali smo svoju kvalitetu i zasluženo smo u ovoj poziciji. U Bijeljini ćemo se bacati na glavu za svaku loptu, ako treba i krvavih koljena napustiti teren, ali idemo sve napraviti za pobjedu i tri boda“, istaknuo je Musa.

„Što će biti na drugim terenima nije u našoj domeni. Idemo odraditi svoj posao s vjerom u najbolje. Zato moram reći kako mi je čast predvoditi ovu momčad i svima nama bi puno značio izlazak u Europu, a poglavito mladim suigračima koji su tek na početcima svojih karijera“, dodao je Musa.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

2323
Pa dajte treneru Jagodicu milju jednu i eto vam bodova..
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije