Karačić: Danas nikome nije lako dati šest golova

Uvjerljiva pobjeda Širokog Brijega

Karačić: Danas nikome nije lako dati šest golova

S. Mlaćo

Nogometaši Širokog Brijega jučer su u prijateljskom meču deklasirali Ljubuški sa 6:1.

Širokobriježani su pokazali mnogo više, bili veoma raspoloženi i na kraju je stigla ubjedljiva pobjeda.

"Nestrpljivo smo čekali početak pripremnih utakmica. Upravo kroz pripremne utakmice, objektivno rečeno, možemo steći najbolji uvid u svoj rad, kvalitetu igračkog kadra i, ono najvažnije, otkriti nedostatke na kojima trebamo poraditi. Ostvarili smo laganu i uvjerljivu pobjedu (6:1) nad federalnim drugoligašem, momčadi NK Ljubuški koja se došla nadigravati, otvoreno igrati i njima je ova utakmica poslužila kao prava provjera za nastavak sezone. Iako su doživjeli visoki rezultatski poraz, pokazali su određenu kvalitetu, dobro su stajali na terenu i, razvojno gledajući, sigurno imaju potencijal za stepenicu više. Uz iskrenu zahvalu na dolasku, želim im uspjeh u nastavku sezone i plasman u viši rang", kazao je trener kluba sa Pecare Toni Karačić, te dodao.

"Novi igrači su se prezentirali u ovoj utakmici. Vidio sam i dobrih i loših strana. No, imamo dovoljno vremena za uigravanje. Iako se radilo o pripremnoj utakmici, danas nikome nije lako dati šest golova i zato me raduju pristup i želja mojih igrača. Danas imamo slobodan dan, a onda nastavljamo s udarnim ciklusom priprema".

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti