NK Široki Brijeg ubjedljiv protiv FK Zvijezda 09

Meč obilježio i prekid

NK Široki Brijeg ubjedljiv protiv FK Zvijezda 09

S. Mlaćo, foto: V. Bernadić

Široki Brijeg je danas sasvim očekivano na Pecari savladao slabašnu Zvijezdu 09 4:0 i došao do sedme pobjede ove sezone.

Sve je bilo riješeno već za sedam minuta. U prvoj minuti Dino Ćorić savladao je Miluna Avramovića, da bi samo šest minuta kasnije Viktor Angelov pogodio za 2:0.

Nakon toga Đelmić je zaprijetio za goste, da bi uslijedio prekid.

Naime, domaći navijači su postavili na tribini fotografiju sa likom hrvatskog generala Slobodana Praljka, a sudija Sabrija Topalović iz Zenice je odlučio nogometaše poslati u svlačionicu.

Nakon toga, navijači Širokog napuštaju tribine i uklanjaju spornu fotografiju, a meč se nastavlja. Uzbuđenja osim nervoze koja se prenijela na teren nije bilo.

U nastavku Široki je diktirao tempo, ma da su i gosti prijetili. U 68. minuti Angelov riješava pitanje pobjednika. Ostao je sam i neometano pogodio.

Gosti su tada potpuno pali, a domaći nastavili u istom tempu. Prijetili su Ćorić, Cipetić..., no ostalo je 3:0.

Ipak, u 82. minuti 4:0. Samo što je ušao u igru, Stipe Jurić pogađa za konačnih 4:0.

Premijer liga BiH, 18. kolo:

NK Široki Brijeg - FK Zvijezda 09 4:0

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

NK Široki Brijeg: Zlomislić, Cipetić, Kvesić, Matić, Čorić, Angelov, Marić, Kovačić, Hrkač, Bagarić, Enin.

FK Zvijezda 09: Avramović, Mehmedagić, Augusto, Predragović, Đelmić, Marković, Tojčić, Babić, Stjepanović, Benović, Badji.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Rajvosa2019
Smecare pod hitno izbaciti iz PL - nek divljaju u HR , i nek tamo velicaju Hrvatske fasiste
10 5
Dena33
Bolje i sam nego sa fasistima
6 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi