NK Široki osvojio bod na Koševu protiv FK Sarajevo i "zakuhao" borbu za titulu prvaka

Remi u derbiju

NK Široki osvojio bod na Koševu protiv FK Sarajevo i "zakuhao" borbu za titulu prvaka

M. Šljivak, foto: T. Hebib

Sarajevo je u 26. kolu Premijer lige BiH na Koševu dočekalo Široki, a na kraju pobjednika u ovom duelu nije bilo (0:0).

Većim dijelom prvog poluvremena viđena je poprilično dosadna utakmica. Široki je djelovao opasnije po gol Sarajeva, ali na one prave šanse smo morali čekati sami finiš, kada su oba tima pokazala šta znaju.

Gosti sa Pecare su u 38. minuti umalo došli do vodstva. Nakon nekoliko vezanih napada izboren je korner, a nakon ubacivanja i gužve na petercu, Barišić sa svega dva metra pogađa prečku.

Sarajevo je odmah uzvratilo. Iako su gosti diktirali tempo igre, Mersudin Ahmetović je u 43. minuti mogao zabiti gol. Krenuo je sam prema golu Luke Bilobrka, ali mu je golman Širokog odbranio zicer.

Isti igrač je u 45. minuti u novoj velikoj šansi. Ovog puta šutira glavom na nekoliko metara od gola, ali Bilobrk ponovo spašava i na odmor se otišlo neriješenim rezultatom 0:0.

Treba napomenuti da je Široki zabio gol u prvom poluvremenu preko Bagarića, ali je on opravdano poništen zbog ofsajda, baš kao i gol Sarajeva u 56. minuti.

Bila je to dobra akcija Bordo tima. Halilović je šutirao, odbranio je Bilobrk, lopta je došla do Tatara koji pogađa, ali gol je poništen zbog ofsajd pozicije napadača Sarajeva.

Kontrolisao je tim Husrefa Musemića igru u nastavku. Pokušavali su na sve načine da dođu do gola koji bi im donio tri boda, ali je odbrana Širokog izuzetno dobro otklanjala sve opasnosti ispred svog gola.

Gosti su u 77. minuti ostali i sa igračem manje. Drugi žuti karton dobio je Dino Ćorić, ali je nakon toga Široki prijetio preko Markovića, a lopta odlazi preko gola. Uzvratio je u 82. minuti Hebibović, ali i on šutira pravo u golmana gostiju.

Do kraja meča još nekoliko pokušaja. A najbolju priliku domaći su propustili u sudijskoj nadoknadi kada je Velkoski promašio s bijele tačke odnosno Bilobrk je odbranio njegov udarac. Prethodno je srušen Handžić a gosti su źestoko protestovali zbog sudijske odluke. Ostalo je 0:0, što je rezultat koji najviše odgovara aktuelnom prvaku Zrinjskom.

Plemići su sada samo četiri boda iza Sarajeva i čeka nas sasvim sigurno uzbudljiva borba za prvaka Bosne i Hercegovine.

Premijer liga BiH, 26. kolo:

Sarajevo - Široki 0:0

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sarajevo: Kovačević, Lazić, Hebibović, Ahmetović, Velkoski, Kapić, Mujakić, Crepulja, Halilović, Dupovac, Tatar.

Široki: Bilobrk, Matić, Barišić, Ćorić, Marić, Ćorluka, Kovačić, Hrkać, Bagarić, Marković, Enin.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Rizzle84
Igraj Sarajevo, nema veze, nema veze...
28 0
Rigel
Kakav penal za pasojede... Fuj majku vam jebem lopovsku.
0 24

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi