Krajina na nogama: Za tijelom trenera Sloge još se traga, u automobilu je bio i Nusmir Fajić
FOTO: NK Sloga

Kasno u noć krenuli su kući, ali doživjeli veliku tragediju koja će se pamtiti

Krajina na nogama: Za tijelom trenera Sloge još se traga, u automobilu je bio i Nusmir Fajić

Samir Mlaćo

Krajina još uvijek tuguje. U teškoj saobraćajnoj nesreći u subotu navečer smrtno su stradali kapiten NK Sloga Bosanska Otoka Nedžad Mujagić i pomoćni trener Adnan Fajić.

Mujagićevo tijelo je brzo pronađeno, dok se za tijelom Adnana Fajića još uvijek traga. Svi u Krajini odlučili se uključiti, ali za sada nema pozitivnih rezultata. Tragedije se desila kasno uvečer u subotu kada su navedeni proslavljali posljednju domaću pobjedu za ovu polusezonu.

Sloga je savladala sa 4:2 NK Brnjaci na svom terenu, a hat-trick je upisao bivši član Travnika, Veleža, Viteza, slovenskog Maribora..., Nusmir Fajić. Upravo je i Fajić bio u automobilu koji je na kraju završio u rijeci Uni nakon što je probio zaštitnu ogradu, te još dvije osobe.

Fajić je za lokalne medije potvrdio da se nalazio u automobilu, te da je prije toga sa navedenima bio na druženju u jednom ugostiteljskom objektu. Ostali su malo duže, te krenuli kući, a onda velika tragedije.

Uspio se sa dvojicom preostalih saigrača spasiti, dok tijela Mujagića i Adnana Fajića nije bilo. Već tada je bilo jasno da će se oni teško spasiti.

Oglasi

Fajić je istakao da je zapravo gledao smrti u oči i da su sekunde odlučivale. Automobil je brzo potonuo, bila je noć i preostalo mu je da sa ostalima koji su se spasili pozovu policiju i Hitnu pomoć. Bili su u šoku, kao i danas, te se samo nadaju da će na kraju biti pronađeno i tijelo Adnana Fajića.

O Mujagiću i Fajiću u Krajini svi imaju riječi hvale. Bili su sportisti za primjer, sjajni ljudi koji su uvijek ostavljali lijep dojam i bili spremni pomoći. Jedna noć ih je koštala života i sigurno da će se ova tragedije u Otoci dugo pamtiti.

U NK Sloga Bosanska Otoka tuga, nevjerica... Pokušavaju sve učiniti da se tijelo Adnana Fajića što prije ponađe. Redovno apeluju sve sugrađane da se uključe, te su se stavili na raspolaganju odgovornima.

"Današnja potraga za tijelom Adnana Fajića okončana je bez rezultata.S obzirom da je bio radni dan, veliki broj građana (dobrovoljaca) odazvao se akciji u pretraživanju rijeke Une i obala Une. Pretraživalo se iz zraka (pomoću drona) iz vode (pomoću lađa) te dobrovoljcima podijeljenim u grupe pretraživale su se obale Une od Otočkog mosta do "Ničije zemlje".

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Zapad:

Nažalost, pretraga nije dala rezultata, međutim pretraživanje se nastavlja i dalje uz pomoć ronioca koji svaki dan pretražuju i daju maksimum napora da se pronađe tijelo našeg Ade", istakli su iz NK Sloga Bosanska Otoka.

Sloga neće igrati meč posljednjeg kola prvog dijela sezone protiv Rudara iz Kamengrada, nogomet im ionako nije u mislima. Žele samo pronaći Fajića kako bi njegova duša pronašla mir.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi