Fajić zablistao protekle sezone, osvojio laskavo priznanje te odmah potpisao novi ugovor

Iskusni napadač kao vino

Fajić zablistao protekle sezone, osvojio laskavo priznanje te odmah potpisao novi ugovor

Samir Mlaćo
Iskusni bh. napadač Nusmir Fajić iza sebe ima sjajnu sezonu. Fajić je prvi strijelac Druge lige FBiH grupa Zapad, te je još jednom potvrdio svoje kvalitete.

U dresu Sloge iz Bosanskog Otoka postigao je 27 pogodaka, jedan više od Sejada Ibrišimovića iz GNK Bratstvo, inače prvaka tog ranga takmičenja.

Bila je to mrtva trka do samog kraja, a Fajić je u posljednjem kolu postigao čak četiri pogotka.

Odlučio je da ponese laskavo priznanje, te na kraju uspio u svome naumu. Dobio je i brojne pohvale i čestitke, te su mnogi prokomentarisali da u njemu ima još 'materijala' i za viši rang.

Fajić je bio slobodan, špekulacija je bilo,  ali sve do danas.

Danas je odlučio da ozvaniči saradnju sa Slogom, te ostane kod kuće.

Oglasi

Iz Sloge se kazali da trenutno rade na unapređenju infrastrukture, ali i da su završili veliki posao.

"Postignut je dogovor sa Nusmirom Fajićem, najboljim strijelcem lige i on će nositi naš dres i u sezoni 2023/24. Ispred kluba ugovor sa Fajićem potpisao je predsjednik Uprave Sead Mujagić“, istakli su iz NK Sloga Bosanska Otoka.

Fajić se nakon bogate karijere vratio kući i u Slogi će gotovo sigurno završiti karijeru.

Publika u Drugoj ligi Zapad može da uživa u njegovim majstorijama, a tako će biti i u narednoj sezoni.

Oglasi

Zanimljivo da postoji mogućnost da navedena d bude podijeljena na dvije grupe. Jednu bi činili klubovi iz Unskosanskog kantona, a drugu iz Srednjobanskog kantona, što bi bio svakako dodatni cirkus na sva dešavanja u bh. nogometu.

Kada je Fajić u pitanju, prije Sloge je nastupao za NK Bjelovar, te NK Jedinstvo Bihać, FK Velež, FK Krupa, rumunsku Craiovu, NK Vitez, Dinamo Minsk, NK Maribor, NK Mura, NK Travnik, FK Rudar Prijedor...

U sezoni 2018/19 bio je prvi strijelac FK Velež  i Prve lige FBiH sa 28 pogodaka, a sa Rođenima je tada izborio povratak u Premijer ligu.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Zapad:

U Sloveniji je čak tri puta bio prvak te zemlje, a sada u njegovim majstorijama uživaju navijači na trećeligaškim terenima.

Sa Slogom je proteklu sezonu završio četvrtoplasirani, a u doigravanju za Prvu ligu FBiH grupu Zapad je predstavljala bugojanska Iskra koja je u dva meča poražena od FK Gornji Rahić sa ukupnih 4:1.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi