Alić: Motivisan sam i spreman, osjećam da mogu napraviti iskorak u Premijer ligu
Alić (broj 23) u duelu protiv FK Rudar Kakanj

Istekao mu ugovor, a sezonu iza sebe će pamtiti po lijepom

Alić: Motivisan sam i spreman, osjećam da mogu napraviti iskorak u Premijer ligu

Samir Mlaćo
Stupčanica iz Olova hit je protekle sezone Prve lige FBiH. Ovaj tim je završio na drugom mjestu, iako je tek došao u ovaj rang takmičenja, što jasno sve govori.

Mnogi igrači su skrenuli pažnju na sebe, pa su tako Dražen Dubačkić i Aldin Hrvanović već od nove sezone u Premijer ligi.

Dubačkić je potpisao za Željezničar, a Hrvanović za HŠK Zrinjski. Prelazni rok tek počinje, pa neće biti iznenađenje da još nekoliko nogometaša iz Olova krene put Premijer lige.

Sjajni lijevi bek Adnan Alić (28) prezadovoljan je sezonom. Alić je bio na visini zadatka na svakom meču, te u Stupčanici svi za njega imaju samo riječi hvale.

“U prvoj polusezoni nas nije išlo najbolje, ali dolaskom trenera Zaimovića i određenih pojačanja sve se promijenilo. Bili smo 12-ti  na tabeli, a zatim završili sezonu kao drugoplasirani. Naš cilj je bio da budemo u gornjem dijelu tabele, među top pet, ali eto ispalo je još bolje. Dobili smo te neke ključne utakmice i možemo biti sretni i zadovoljni“, priča Alić.

Oglasi

Sezona za pamćenje donijela je i interesovanje za mnoge igrače Stupčanice. Alić se dotakao svojih igara.

“U prvoj polusezoni sam imao 'male' povrede, nisam igrao baš svaki meč, ali u drugom dijelu sezone se nikad bolje nisam osjećao. Igrao sam nekad i stopera, ali većinom lijevog beka, što je moja primarna pozicija. Bilo je sjajno“.

Istekao mu je ugovor, u Olovu ga žele zadržati, ali...

“Ugovor je istekao, a u klubu me žele zadržati i planiraju me tu za novu sezonu. Moja želja je i izboriti plasman u Premijer ligu sa Stupčanicom, svakako da sam spreman za veće izazove.

Odrastao sam u Americi, uvijek mi je cilj bila Premijer liga. U Americi sam igrao za Univerzitet, igrao sam ovdje već Prvu ligu FBiH, ali u ovom trenutku karijere osjećam da mogu napraviti veći iskorak, što Premijer liga svakako jeste. Spreman sam i motivisan za taj izazov, pa vidjet ćemo. Imam nekih opcija, vidjet ćemo šta će biti“.

Oglasi

Opis nije dostupan.

O NK Stupčanica ima samo riječi hvale.

“Iznenadio sam se, pozitivno. Došao sam u klubu kada je bio u Drugoj ligi Federacije, izborili smo Prvu ligu FBiH i sigurno mogu reći da nema boljeg kluba u ovoj ligi. Mislim na sve, Upravu, klub i sve ostalo, to je zaista profesionalni nivo. Zato se neću buniti ako ostanem u ovom klubu, ali vjerujem u sebe i svoje kvalitete“.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Dobro poznaje Prvu ligu FBiH. Nastupao je i za Jedinstvo Bihać, Radnik Hadžiće...

“Bio sam prije pet godina u Jedinstvu, bili smo treći. Igrači su po mom mišljenju tada bili bolji. Ova liga je ok, ali iskreno ću reći da ne razmišljam o ovoj ligi, jedino ostati u Stupčanici i pokušati izboriti Premijer ligu narednu sezonu. Ova liga je više za mlade igrače, da bude odskočna daska. Liga ko liga mora još mnogo da napreduje u svakom pogledu“, dodao je lijevi bek NK Stupčanica Olovo Adnan Alić u otvorenom razgovoru za SportSport.ba.

Top Komentari

Twista
Ovaj decko je stroj. Prebrz, fizicki prespreman, gledao sam ga kada su dosli iz amerike tek. Ja mislim da zasluzuje barem probu u premijer ligi.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi