Lukavac i Bugojno sutra u centru pažnje
stadion Jaklić u Bugojnu

Kvalifikacije za Prvu ligu FBiH

Lukavac i Bugojno sutra u centru pažnje

S. Mlaćo
Prva liga FBiH te četiri Druge lige FBiH su završene, a sutra i u nedjelju igraju se susreti kvalifikacija za ulazak u Prvu ligu FBiH.

Snage će u Lukavcu odmjeriti Radnički i FK Klis, dok u Bugojnu igraju NK Iskra i NK Stupčanica Olovo.

Radi se o četiri tima koja su pokazala najviše u protekloj sezoni, a sada ih očekuju pravi izazovi.

Radnički je blagi favorit protiv Klisa i očekuje se sjajna atmosfera na Jošiku.

Vrijeme je za LOKALPATRIOTIZAM, vrijeme je za pun Jošik i još jednu veliku utakmicu. Dresovi, šalovi i velika podrška CIJELOG GRADA. Za NAŠ RADNIČKI, za historiju. NEMA IZGOVORA. SVI NA JOŠIK❗Srijeda, 17:30

Posted by FK Radnički Lukavac on Tuesday, June 7, 2022

Pravdu će dijeliti Deni Ćatibović iz Sarajeva te pomoćnici Mirza Čehaja (Goražde) i Mirza Tičić (Sarajevo). Četvrti sudija je Darko Gedžić iz Brčkog.

Oglasi

Na ovom meču će biti i super kontrola, s obzirom da iz Saveza ne žele nikakve sudijske propuste kakvi su zabilježeni u ranijim kolima, posebno one na meču NK Jedinstvo – FK Radnik Hadžići (5:3).

U Bugojnu glavna tema već danima je meč između Iskre i Stupčanice iz Olova.

Bugojanci su suvereno prošli kroz Drugu ligu Zapad i situacija se naglo promijenila. Žele plasman u Prvu ligu FBiH, a u ovom gradu već vlada euforija među navijačima.

Očekuje se ispunjen Jaklić, dok je potvrđen i dolazak oko 300 navijača gostiju.

Može biti slika sljedećeg: ‎tekst "‎Utakmica baraža za plasman Prvu Ligu BiH ISKRA N K STUPČANICA OLOVO VS BUC PנNO NK 1928 NK ISKRA NK STUPČANICA SRIJEDA 08. JUN STADION JAKLIĆ- 17:30 Cijena karte 5KM‎"‎

Stupčanica je također briljirala, te mnogi već od ranije vide ovaj tim u višem rangu, što će biti dodatni motiv nogometašima Iskre da na brojne 'priče' odgovore na najbolji način.

Pravdu na Jakliću dijelit će Elvedin Topuzović iz Tuzle, a pomoćnici su Sanel Grljević (Mostar)  i Ivo Maglica (Livno). Četvrti sudija je Haris Halkić iz Sanskog Mosta, a delegat Miro Pandžić iz Sarajeva.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Oba meča igraju se od 17:30 sati.

Revanš mečevi igraju se u nedjelju. Dva pobjednika polufinalnih mečeva plasirat će se u Prvu ligu FBiH.

Top Komentari

Brazuka
Pare su u lukavcu i olovu. A za parama idu sudije topuzovic cehaja cetibovic i vrh saveza kaplan zovkic i ostala ekipa. Rusite ih za bolje sporta to su ubice. Zapamtite da će sudije ubiti klis i iskru
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije