Federalni prvoligaš je priča za sebe: Prozivka, kvalitetna pojačanja i pripreme u Turskoj

Vjeruju u uspješnu polusezonu

Federalni prvoligaš je priča za sebe: Prozivka, kvalitetna pojačanja i pripreme u Turskoj

S. Mlaćo
Da u NK Stupčanica Olovo rade sjajan posao i neka tajna. U Stupčanici su klub u mnogo čemu podigli na veći nivo, a i ove pripreme će se odraditi u Turskoj.

Tako je bilo i posljednji put kada je Stupčanica 'gazila' ka Prvoj ligi FBiH, gdje se sada i nalazi. Čelnici kluba idu korak po korak, a ove sezone cilj je sredina tabele.

Održana je i prozivka nogometaša, na koju su se odazvali svi koji su ostali nakon prvog dijela sezone ali  nova imena. Nekoliko je veoma zvučno, bar za Prvu ligu FBiH, a radi se o Aldinu Hrvanoviću, Nejiru Ćulovu, Dejanu Živkoviću, Draženu Dubačkiću, Elvedinu Aletiću...

Tu su i čak četvorica Nigerijaca koji će dodatno pojačati konkurenciju u timu.

Radi se o Nestoru Joelu, Edwinu Odinaki, Temimu Adebayu te Shuaibu Abdulfataiu.

“Sva četvorica nam stižu sa fudbalske akademije De Cardinal Academy Nigerija, direktno u naš klub. Radi se o mladim igračima koje su odabrali naši ljudi, koji rade skauting u inozemnim zemljama“, kazali su ranije iz NK Stupčanica.

Oglasi

Prvi dio priprema Olovljani će odraditi kod kuće, tačnije u sportskom centru Ajdinovići, a odigrat će i dvije prijateljske utakmice.

Nakon toga uslijedit će pripreme u Turskoj, tačnije Beleku gdje su dogovorene tri prijateljske utakmice protiv inostranih ekipa. Povratak u Olovo planiran je 23. februara.

Zatim će Stupčanica odigrati generalku, a zatim slijedi drugi dio sezone i otvaranje protiv Mladosti iz Doboja kod Kaknja.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

U NK Stupčanica zaista rade sjajan posao i nema sumnje da će ovaj klub dodatno napredovati u budućnosti na svim poljima. I sam dosadašnji put bio je trnovit, ali su u Olovo pokazali da kvalitetan, maksimlan profesionalan i predan rad donosi rezultate.

Ciljevi za budućnost su mnogo veći, ali svakako da je potrebno praviti korak po korak. S obzirom na ambiciozno rukovodstvo kluba, jasno je da svi za par sezona očekuju klub iz Olova u elitnom rangu bh. nogometa. Bila bi to kruna prelijepe priče koju prave u ovom bh. gradu.

Top Komentari

user1605368976
Niz Olovo sitna kaldrmica
3 0
rodjak
Osim bi prije nekad Stupcanicu spominjao u podrugljivom kontekstu ,a vidi ih sad odose u Tursku na pripreme a Zeljo u Medjugorje,vremena se mjenjaju ;)
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi