NK Travnik: Naš cilj je poslovna stabilizacija kluba

Oglasili se sa Pirote

NK Travnik: Naš cilj je poslovna stabilizacija kluba

S. Mlaćo

Nakon novog poraza, ovaj put od Veleža (0:1), NK Travnik posljednjeplasirana je momčad Prve lige Federacije BiH. 

Veziri nakon pet kola imaju samo dva osvojena boda, te im slijedi grčevita borba za opstanak.

Sa Pirote su se odlučili oglasiti preko svoje zvanične facebook stranice, te istaći da je njihov cilj stabilizacija kluba i opstanak u Prvoj ligi Federacije BiH.

"Kao što znate, naš ovogodišnji cilj je poslovna stabilizacija kluba i opstanak u ovoj ligi.

U skladu s tim, u samo dva mjeseca vratili smo preko 40.000 KM duga (ovo je samo dio dugovanja koje smo zatekli), isplatili plate, sredili tribine i klupske prostorije, osnovali Akademiju, ostvarili saradnju sa brojnin sponzorima i donatorima, pokrenuli izgradnju pomoćnog tetena s umjetnom travom, izgradnju vlastitih spavaona, fan shopa, oridinacije itd.

Odgovornost vođenja prvog tima smo povjerili mladim domaćim trenerima. Insistiramo da se što više naših igrača nađe u prvom timu zato su danas tu Čurić, Varupa, Tabaković, Torlak, Brljak, Fazlić, Hadanbegović, Mamuša, Silajdžija...

Nije da se pravdamo, ali važno je da znate da smo Klub preuzeli prije samo dva mjeseca. Zatekli smo Klub bez igrača jer su i naša djeca zaigrala u drugin Klubovima. Zatekli smo Klub bez novca, sa značajnim dugovanjima i lošom poslovnom reputacijom!

Unatoč trenutmo lošim rezultatima prve ekipe, sigurni smo da smo na pravom putu da napravimo još bolji i jači Klub sa Akademijom i drugim resursima potrebnim za stvaranje baze kvalitetnih igrača koji će biti kostur našeg Kluba!".

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

U narednom kolu NK Travnik će na svojoj Piroti ugostiti HNK Čapljina.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi