NK Vitez dogovorio pripremne susrete sa Sarajevom i Borcem

Žestoke pripreme za pokušaj ostanka na čelu 1. lige FBiH

NK Vitez dogovorio pripremne susrete sa Sarajevom i Borcem

A. Haznadarević

Vodeća momčad Prve lige Federacije BiH NK Vitez, nakon sjajnog jesenjeg dijela sezone ništa ne želi prepustiti slučaju te će uz žestoke pripreme učiniti sve da sezonu okonča na čelnoj poziciji, i na taj nači uđe u najelitniji rang fudbalskog takmičenja u državi. 

Tako je stručni štab Vitežana sa trenerom Valentinom Plavčićem na čelu dogovorio pripremne susrete sa dvije ekipe koje se nalaze na samom vrhu tabele Premijer lige:

 

"Nakon prozivke radit ćemo trening na stadionu u Jardolu kod Viteza. Već smo dogovorili i nekoliko pripremnih utakmica. U petak, 25. januara igrat ćemo utakmicu protiv FK Sarajevo u Sarajevu, na terenu s umjetnom travom neposredno uz Koševo. Druga dogovorena utakmica je u srijedu, 20. februara protiv Borca iz Banjaluke, mjesto odigravanja nije dogovoreno. U planu je još 6 utakmica, ali čekamo dogovore s drugim klubovima", rekao je za Fenu Valentin Plavčić.

 

Nogometaši Viteza cijele pripreme odradit će u Vitezu, a planiraju u nekoliko navrata vikendom boraviti u Hercegovini, gdje bi se odigravali prijateljski susreti, odnosno održavali treninzi.

 

Što se tiče igračkog kadra NK Vitez je u prelaznom roku napustio Marko Mišić, koji je pojačao redove Olimpica, dok su s druge strane Vitez pojačali Kristijan Ivešić, bivši igrač premijerligaša Gradine, Zrinjskog i Travnika, zatim Vitežanin Stjepan Badrov, koji je proteklu sezonu nastupao za GOŠK iz Gabele, te Juro Pejić bivši igrač Travnika i bugojanske Iskre. Pripremama će se priključiti i nekoliko nadarenih juniora, koji su dokazali kvalitetu uvjerljivim osvajanjem prvog mjesta u jesnjem dijelu Omladinske lige BiH. 

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

 

Inače, igrači Viteza su nakon završenog prvog dijela zauzeli prvo mjesto u Prvoj ligi FBiH sa 35 osvojenih bodova, te su najozbiljniji kandidati za ulazak u Premijer ligu BiH, dok se na drugom i trećem mjestu nalaze Bratstvo i Branitelj s čak 8 bodova zaostatka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.