Haskić: Očekujem čvrstu utakmicu, nadamo se pobjedi

Gradski derbi u nedjelju u Vitezu

Haskić: Očekujem čvrstu utakmicu, nadamo se pobjedi

S. Mlaćo
Jedan od derbija 8. Kola Druge lige Zapad igraju u nedjelju od 15 sati gradski rivali NK Vitez i FK Vitez.

FK Vitez je trenutno na četvrtom mjestu i najefikasnija je momčad lige sa 28 postignutih pogodaka, dok je NK Vitez na sedmom mjestu i ima najbolju odbranu igre, samo tri primljena pogotka u osam kola.

Za SportSport.ba je pred ovaj meč govorio prvotimac FK Vitez Ammar Haskić.

“U nedjelju nas očekuje gradski derbi. Igramo protiv ekipe koja je primila najmanje golova u dosadašnjem dijelu prvenstva,  a mi smo ti postigli najviše čak 28 u 8 kola, tako da očekujem jednu jaku i  čvrstu utakmicu. Nadam se fer i korektnom suđenju i da se utakmica završi bez povreda. Atmosfera u ekipi je odlična,  vrijedno se spremamo i ako budemo ispoštvovali sve ono što od nas bude zahtijevao šef Selman pobjeda neće doći u pitanje“, kazao je Haskić.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Zapad:

Još uvijek nisu određena službena lica za ovaj meč, no jasno je da će suđenje biti 'pod lupom'.

Meč dva gradska rivala igra se na Gradskom stadionu u Vitezu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi