Iznenađenje u Vitezu: Bektaš nakon 20 godina nije više predsjednik
Bektaš (drugi s lijeva)

Ostavka je neopoziva

Iznenađenje u Vitezu: Bektaš nakon 20 godina nije više predsjednik

S. Mlaćo
FK Vitez i u narednoj sezoni će igrati u Drugoj ligi FBiH grupa Zapad.

Vitežani se vrijedno spremaju za novu sezonu, a sada su klub zadesili veliki problemi.

Naime, na mjesto predsjednika kluba ostavku je podnio Begzudin Bektaš.

Bektaš je 20 godina bio na čelu kluba, no sinoć je Upravi kluba saopštio svoju odluku. Ostavka je nepoziva, a mnogo je iznenadila, s obzirom da se radi o istaknutom sportskom radniku, jednom od sinonima kluba iz Viteza.

Kako saznajemo, razlozi ostavke su političke prirode, odnosno sistem koji stvara probleme klubovima pri samom radu, te samom postojanju. Tako je i u Vitezu, kao i u velikom broju bh. klubova, tačnije njihovih sredina.

Klubovi teško preživljavaju, a odgovorni ne čine ništa da im pomognu i tako je iz sezone u sezonu. Loša situacija i u NS SBK/KSB čiji čelnici kluba su i 'zaboravili' na klubove s obzirom na krivičnu prijavu koja je stigla protiv vodstva Saveza.

FK Vitez je u vikendu iza nas organizovao 26. Memorijalni turnir Galib Mujičić koji je protekao u sjajnoj organizaciji.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Zapad:

Pobjednički pehar na kraju je osvojio NK Čelik Zenica.

 

Top Komentari

emadsarajevo2021
Stari sportski radnik i gradzanski obrazovan za razliku od vedeta u SBK Sarajke, Halepa, Naneta, Bilješka , Garica i sličnih
1 0
enko
Nemoze covjek da gleda kriminalno vodstvo u nssbk.uzimaju dusu klubovima ali nista ne ulazu u klubove.hapsi ublehe iz izvrsnog odbora ns sbk
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi