NK Vitez predstavio Jevtića, Pilipovića i Tirića

Predstavljena pojačanja

NK Vitez predstavio Jevtića, Pilipovića i Tirića

Nogometni klub Vitez u narednoj sezoni sasvim sigurno želi ostati u Premijer ligi BiH. Dokaz za to su i veoma zvučna pojačanja, a osim povratnika Aleksandra Živkovića za Vitez su potpisali 22-godišnji golman Ivan Tirić koji je stigao na posudbu iz Zrinjskog, iskusni Marko Jevtić, te Borislav Pilipović.

Nakon što je posudba istekla Fabjanu Tomiću iz Hajduka, te ugovor Josipu Škoriću, Vitez je morao pronaći nove golmane. Idealno rješenje stručni štab Viteza je vidio u bivšem golmanu Aleksandru Živkoviću koji je posljednju polusezonu proveo u Bratstvu iz Gračanice, te mladom golmanu Zrinjskog Ivanu Tiriću.

Odlazak nekoliko standardnih odbrambenih nogometaša doveo je dolaska dvojice iskusnijih igrača odbrane Marka Jevtića i Borislava Pilipovića. Obojica su stigli iz Borca iz Banja Luke. Pilipović je 31-godišnjak koji je u dosadašnjoj karijeri nastupao za Istru, Slaven Belupo i Borac, a igra na pozicijama lijevog odnosno desnog beka. 

Marko Jevtić je iskusni stoper koji je u dosadašnjoj karijeri branio boje Rudara, Radnika i Borca.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Uskoro se očekuje još dva do tri nova nogometaša koji će Vitezu pomoći u borbi za opstanak u ligi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.