Duvnjak obavio prozivku, stigla i prva pojačanja, ali prava priča tek počinje
Detalj sa prozivke Vitežana

Vitežani počeli sa pripremama za drugi dio sezone

Duvnjak obavio prozivku, stigla i prva pojačanja, ali prava priča tek počinje

S. Mlaćo

NK Vitez ambiciozno je krenuo sa pripremama u Drugoj ligi FBiH grupa Zapad, pa ako se po jutru dan poznaje, u Vitezu ćemo u skorijoj budućnosti gledati utakmice višeg ranga.

Vitežani su nedavno dobili generalnog sponzora, a radi se o firmi TQT LLC USA. Kako su naveli iz NK Vitez, radi se o firmi koja pruža najkvalitetnije logističke usluge diljem Sjedinjenih Američkih Država, te u međunarodnom prijevozu, kao i trgovini nekretnina u UAE.

Za novog šefa struke imenovan je Armin Duvnjak, bivši trener zeničkog Čelika, a upravo je Duvnjak obavio prozivku za drugi dio sezone.

Stigla su i prva pojačanja, te je već sada jasno da će Vitežani biti 'mamac' za brojne nogometaše.

Duvnjak se obratio igračima na prozivci te govorio i o planu priprema                                                                                                                                               

"Šef stručnog stožera, Armin Duvnjak, predstavio je plan i program predstojećih priprema za nastavak sezone u Drugoj ligi FBiH – grupa Zapad, te spisak pripremnih utakmica.

Prvu pripremnu utakmicu naš klub odigrat će u subotu 10.02.2024. godine u Trening centru N/FSBIH u Zenici protiv prvoligaša i bivšeg rivala u Premijer ligi BiH, NK Čelik Zenica. Pored Čelika naš klub odigrat će i pripremne utakmice protiv FK Unis iz Vogošće (24.02), a prije toga u Sarajevu protiv juniora FK Sarajevo (17.02.), te dodatno dvije utakmice koje će biti poznate u narednim danima.

Oglasi

Nakon održane prozivke naši prvotimci imali su zajedničko druženje i team building u Spa centru “Čardaci”, te ovu priliku iskorištavamo da se zahvalimo ugodnom osoblju i menadžmentu našeg ugodnog Spa centra u Vitezu!, naveli su iz NK Vitez putem zvanične stranice.

Klub su do sada pojačali Dženan Smajić koji je stigao iz Čelika, Aner Mujić iz visočke Bosne i Toni Mitrović koji se vratio iz Njemačke.

Mitrović je rođen 17.11.2003. godine. Igra na pozicijama krilnog i centralnog napadača. Omladinac je NK Vitez i prošao je selekcije kadeta i juniora.

U prethodne dvije sezone nastupao je u Njemačkoj za Wolfhagen i Hermannia KS, te u dvije sezone postigao 17 pogodaka i četiri asistencije.

Mitro's on fire! 😎🔵⚪

Posted by Nogometni klub Vitez on Tuesday, January 30, 2024

Treba istaći da pojačanjima nije kraj, a kako saznaje SportSport u Vitez će doći i Emir Džudžević koji već trenira sa ekipom i očekuje se potpis ugovora.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Zapad:

Postoji mogućnost da u Vitez stigne i Vladimir Grahovac, sada već bivši član FK Mladost Doboj Kakanj. Grahovac je bivši mladi reprezentativac naše zemlje, a igrao je i za Čelik, Slobodu, Radnik iz Bijeljine...

Ozbiljnost Vitežana vidi se na svakom koraku, a kada je tabela u pitanju, NK Vitez je na šestom mjestu sa 23 osvojena boda. Jesenji prvak u Drugoj ligi Zapad je NK Travnik sa 41. osvojenim bodom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi