Noćna mora za Pochettina: Velikom pojačanju stradalo koljeno, slijedi duža pauza

Nkunku povrijeđen

Noćna mora za Pochettina: Velikom pojačanju stradalo koljeno, slijedi duža pauza

Edmir Škorić

Novi napadač Chesleaja bi se mogao suočiti s dugom pauzom nakon impresivne predsezone, iako klub tek treba donijeti konačnu odluku o njegovom liječenju.

Očekuje se da će Chelseajev napadač Christopher Nkunku morati na operaciju zbog povrede koljena i suočava se s mogućnošću dugotrajne pauze, najmanje tri mjeseca.

Nkunku je bio prisiljen izaći tokom prvog poluvremena Chelseajeve posljednje predsezonske prijateljske utakmice protiv Borussije Dortmund u Chicagu prošle sedmice. Utakmica je odigrana na užasnom terenu na Soldier Fieldu.

Prvotna nada bila je da će Nkunku, koji je ovo ljeto prešao iz RB Leipziga u transferu vrijednom 58 miliona funti, izbivati sedmicama, a ne mjesecima.

No, pretpostavlja se da je francuski napadač zadobio oštećenje meniskusa u lijevom koljenu i izvori bliski igraču strahuju da će mu trebati operacija. Konačna odluka još nije donesena i Chelseajevi liječnici provode daljnja snimanja u nadi da će operacija biti izbjegnuta.

Oglasi

Gubitak Nkunkua zbog dugotrajne povrede bio bi veliki udarac za Mauricija Pochettina. Svestrani napadač impresionirao je tokom predsezone, ali vrlo je malo vjeroatno da će biti dostupan kada Chelsea ugosti Liverpool u prvoj utakmici u nedjelju.

Ako se potvrdi da će Nkunku imati dužu pauzu, Chelsea će morati potražiti novog napadača.

Trenutno vode pregovore s Juventusom oko ugovora o zamjeni koji uključuje Dušana Vlahovića i Romelua Lukakua, koji očajnički želi napustiti Stamford Bridge.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Nkunku baš nema sreće, jer je prethodno doživio povredu zbog koje je propustio Svjetsko prvenstvo u Kataru.

Chelsea novu premierligašku sezonu otvara narednog vikenda na svom stadionu u derbiju 1. kola protiv Liverpoola.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi