Noć Krzysztof Piateka: Poljak dobio šansu od prve minute i srušio Napoli
Poljski napadač je za 27 minuta na San Siru postigao dva gola, a ovo mu je ujedno drugi nastup, drugi na istom stadionu i protiv istog rivala, samo što je u subotu odigrao svega 20-ak minuta

Kup Italije

Noć Krzysztof Piateka: Poljak dobio šansu od prve minute i srušio Napoli

E. Škorić

AC Milan je večeras pobijedio Napoli s 2:0 na San Siru i plasirao se u polufinale Kupa Italije.

Milan i Napoli su u subotu odmjerili snage na istom stadionu, no u prvenstvenom duelu nije bilo pogodaka.

Možda ih ni večeras ne bi bilo da Gennaro Gattuso nije od prve minute dao šansu novom napadaču Krzysztofu Piateku, koji je bio dvostruki strijelac i na taj način riješio pitanje pobjednika.

Poljak je mrežu Napolitanaca tresao u 11. i 27. minuti poslije asistencija Laxalta i Paquete, a zanimljivo da je njegov prethodnik Gonzalo Higuain prije odlaska u Chelsea postigao samo jedan gol na prethodnih 12 mečeva.

Poslije ostvarenih 2:0 Milan se očekivano povukao, kako je vrijeme odmicalo Gattuso je sve više zatvarao svoj gol, pa Napoli nije uspio da se vrati i Rossoneri sada čekaju u polufinalu Kupa Inter ili Lazio.

Milan se nakon dobrog rezultata okreće prvenstvu i svim silama crveno-crni žele da se vrate u Ligu prvaka, a trenutno su na četvrtom mjestu i ako tu ostanu - slavlje je zagarantovano.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi