Noć prelijepih golova

Falcao opet briljirao

Noć prelijepih golova

Sinoć su nastavljene kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo u Brazilu i u Južnoj Americi. Očekivane pobjede slavile su Kolumbija i Argentina. Ekvador je u jako važnoj utakmici pobjedio Čile, a Bolivija i Peru su podjelili bodove. 

Kolumbija-Paragvaj 2-0

Kolumbija je sinoć na svom terenu dočekala posljednji Paragvaj i slavila pobjedu 2-0 golovima Radamela Falcaa. Prvi gol Falcao je postigao u 52 minuti. Gol koji nevjerovatno podsjeća na one postignute u finalu Lige Evrope protiv Athletic Bilbaa. Prvo je sjajnim lažnjakom izbacio nemoćnog Da Silvu, a potom poslao loptu u gornji desni ugao golmana Barreta. Na 2-0 Falcao je povećao u 89. minuti susreta, a još jednom je nastradao Da Silva, kojeg je Falcao izbacio na isti način kao i kod prvog gola, a potom je lobom prebacio loptu u mrežu nemoćnog Barreta. Kolumbija je ovom pobjedom nastavila svoj put ka Brazilu, osvojili su 16 bodova i nalaze se samo jedan bod iza vodeće Argentine. 

 

Ekvador-Čile 3-1

Ekvador je u istom terminu u Quitu ugostio Čile. Poveli su gosti, nakon odličnog prodora Isla je centrirao loptu u šesnaesterac domaćina, gdje nespretni Paredes šalje loptu u sopstvenu mrežu. Caicedo je poravnao u 33. minutu, nakon što je zaobišao golmana gostiju i poslao loptu u nebranjenu mrežu. U 54. minuti u gostujućoj ekipi isključen je Contreras, a da nevolja za goste bude veća sudija Roberto Lopes pokazao je na bijelu tačku. Caicedo je bio neprecizan, ali lopta mu se vratila, a on je zakucao u mrežu gostiju. Novi crveni karton u momčadi Čilea zaradio je Vidal u 86. minutu meča. Domaćin je u završnici golom Castilla potvrdio veliku pobjedu. Ekvador je ovom pobjedom održao priključak za vodećim momčadima Argentinom i Kolumbijom.

 

Peru-Bolivija 1-1

Peru i Bolivija podjelili su bodove. Dvije ekipe koje vjerovatno neće vidjeti Brazil, podarile su nam dva prelijepa gola. Prvo je sa nekih 35 metara Marino fantastičnim šutem poslao loptu u lijeve rašlje gola Bolivije i doveo goste u prednost. Igrala se 22. minuta susreta. Istom mjerom uzvratio je Chumacero još jednim prekrasnim golom u 51. minuti sureta. Rezultat se do kraja utakmice nije mjenjao.

 

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Argentina-Urugvaj 3-0

Argentina je golovima Messija i Aguera došla do pobjede broj 100, u utakmicama protiv Urugvaja. Prvu utakmicu ove dvije reprezentacije odigrale su još 1901., a slavila je Argentina u Montevideu. Prvo poluvrijeme sinoćnje utakmice završeno je bez golova, a u drugom je Argentina stigla do zaslužene pobjede. Nakon dvije sjajne akcije Messiju i Agueru nije bilo teško da postignu golove i dovedu Argentinu u vodstvo od 2-0. Treći gol za domaćina opet je djelo Messija. Namjestio je loptu da izvede slobodni udarac i poslao je ispod živog zida u gol nemoćnog Muslere. Argentina je ovom pobjedom zadržala prvo mjesto u kvalifikacijama.





NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.