Noć za fudbalske sladokusce, noć za sve nas koji volimo Edina Džeku

Dijamant u borbi za četvrtfnale EL

Noć za fudbalske sladokusce, noć za sve nas koji volimo Edina Džeku

Nakon što nam se sinoć vratio međunarodni nogomet u vidu revanša osine finala Evropa lige, večeras nas očekuje potpuno ista stvar. Nova četiri mečanam garantuju dosta uzbudljivosti. 

U centru pažnje nas iz Bosne i Hercegovine svakako će biti utakmica Sevilla - Roma u kojoj će bh. Dijamant Edin Džeko 'ganjati' prolaz u četvrtfinale drugog po jačini evropskog takmičenja.

Ove dvije ekipe nisu igrale prvi susret osmine finala u martu tako da će večeras odigrati samo jednu utakmciu i to na neutralnom terenu u Duisburgu. Pobjednik će ovjeriti plasman na Final eight turnir.

MOZZART kaže kako je španski tim favorit i to s kvotom od 2,50 dok je koeficijent na Vučicu 3,15.

Taj susret počinje od 18.55 časova, a u istom terminu revanš osmine finala odigrat će Bayer Leverkusen i Rangers. U prvom susretu u Škotskoj Apotekari su slavili sa 3:1 i blizu su prolaza te okršaja protiv Intera.

Pobjednik meča Sevilla - Roma u četvrtfinalu ide na boljeg iz susreta Olympiakos - Wolves. Revanš između te dvije ekipe igra se večeras na Molineux stadionu u Wolverhamptonu. U prvom meču u Atini bilo je 1:1.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

U terminu od 21.00 časova osim meča iz Wolverhaptona počinje i susret Basel - Eintracht Frankfurt. U prvom meču Basel je slavio u Njemačkoj sa uvjerljivih 3:0 i gotovo osigurao prolaz. U četvrtfinalu ga čeka Šahtar.

Kvote za meč iz Basela i Wolverhaptona pogledajte OVDJE i OVDJE.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi