Ogroman skandal trese francuski fudbal: "Volim plavuše, nosio bih te u krevet"
Foto - EPA

Prvi čovjek Saveza u skandalu

Ogroman skandal trese francuski fudbal: "Volim plavuše, nosio bih te u krevet"

Midhat Šljivak

Novi skandal trese francuski fudbal.

Prethodnih godina u ovoj zemlji bilo je dosta skandala vezanih za fudbal, a glavnu ulogu u novom ima predsjednik Fudbalskog saveza Francuske Noel Le Graet.

Poznati fudbalski radnik optužen je za seksualno uznemiravanje mladih radnica u Savezu, a mediji u ovoj zemlji otkrili su sadržaje SMS poruka koje je slao mnogo mlađim uposlenicama FS Francuske.

"Volim plavuše. Omiljene ste mi, pa ako si zainteresovana", jedna je od navodnih poruka, a u drugoj piše:

"Kako si prokleto zgodna. Volio bih te spustiti u svoj krevet".

Oglasi

Le Graet koji ima 80 godina i predsjednik je Fudbalskog saveza Francuske od juna 2011. godine. Pobijedio je s 54 posto glasova na izborima i uspješno je branio mandat nekoliko puta.

Ovi skandali nikako neće dobro doći Francuzima pred Svjetsko prvenstvo u Kataru, a navodno je situacija unutar krovne kuće fudbala u ovoj zemlji izuzetno loša i dosta je sukoba među glavnim ljudima.

Pored fudbala Le Graet je uspješan u brojnim biznisima koje ima u Velikoj Britaniji i Francuskoj i na računa ima milione uera.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Treba istaći da je u fudbalske aktivnsoti umiješan još od 1971. godine. Tada je prvi put sjeo na predsjedničku stolicu u ekipi Guingampa i ostao je do 1992. godine.

U ovaj klub se vratio 2002. godine i tamo je ostao sve do 2011. godine kada je izabran za prvog čovjeka Saveza. Također, bio je gradonačelnik grada Guingampa od 1995. do 2008. godine.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije