Zidaneu je trenutno atraktivan samo jedan posao: "Nadam se..."
Foto - EPA

Kratko i jasno

Zidaneu je trenutno atraktivan samo jedan posao: "Nadam se..."

M. Šljivak

Legendarni Zinedine Zidane (50) još jednom je potvrdio kako mu je jedina želja u trenerskoj karijeri da vodi reprezentaciju Francuske.

Zidane je glavni kandidat francuske javnosti da sjedne na klupu Trikolora umjesto Didiera Deschampsa i to nakon Svjetskog prvenstva u Kataru ove godine.

Zbog posla selektora Francuske Zidane je odbio sve ponude klubova koje je imao.

"Želim postati selektor reprezentacije Francuske. Nadam se da ću to jednog dana postati. To bi zatvorilo krug moje kompletne karijere", rekao je Zidane za L'Equipe.

Govorilo se dosta o tome da će Zidane postati novi trener PSG-a. Na kraju do dogovora nije došlo, ali legendarni fudbaler ne zatvara vrata francuskom prvaku.

"Nikad ne reci nikad. Kao menadžer nemaš izbor od 50 klubova gdje možeš otići. Tu su samo dvije ili tri mogućnosti. Kao igrač sam imao mnogo više opcija", istakao je Zidane.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Podsjetimo, Zinedine Zidane je vodio Real Madrid u dva navrata od januara 2016. do maja 2021. godine i s ovim klubom osvojio je apsolutno sve što je mogao.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi