Mbappe više ne može da šuti: Jasno i glasno je rekao zašto više nije htio igrati za Francusku

Riješio sve dileme

Mbappe više ne može da šuti: Jasno i glasno je rekao zašto više nije htio igrati za Francusku

E. Čaušević

Francuska je prošle godine bila prvi favorit za osvajanje Evropskog prvenstva, ali su na kraju Trikolori ispali već u osmini finala nakon penala od Švicarske.

Igrači Francuske našli su se na ogromnom udaru javnosti nakon neočekivanog ispadanja s Eura, a to se posebno odnosi na Kyliana Mbappea koji je promašio penal na tom meču.

Mbappe je dobio nevjerovatne kritike koje su čak bile i na rasnoj osnovi. Ubrzo nakon toga objavljeno je da čak više ne želi igrati za Francusku, a godinu dana kasnije Mbappe je potvrdio da je to istina.

Predsjednik FS Francuske, Noel Le Graet, izjavio je danas da je Mbappe htio da prestane igrati na reprezentaciju nakon prošlogodišnjeg Evropskog prvenstva, te je poručio da je sve to bilo zbog promašenog penala.

"Smatrao je da ga Savez nije dovoljno branio nakon što je promašio taj penal i dobio velike kritike na društvenim mrežama. Nakon toga više nije htio da igra za Francusku", rekao je Le Graet.

Međutim, Mbappe je odlučio da se oglasi putem društvenih mreža i jasno i glasno objasni zašto je razmišljao o prestanku igranja u dresu reprezentacije.

"Napokon da konačno objasnim da je sve to bilo zbog rasističkih uvreda koje sam dobio, a ne zbog tog promašenog penala. To sam mu tada i rekao, ali je on smatrao da tu nije bilo nikakvog rasizma", poručio je Mbappe danas putem Twittera.

Top Komentari

ViniJr
Mala gnjida će uskoro početi ucjenjivati i francuze koga smiju zvati u reprezentaciju i ko ce igrati prvu postavu. Digao se on u nebesa a ne shvata da jedna povreda može završiti ozbiljnu karijeru sportaša.
19 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi