Noga bivšeg igrača Barcelone je izgledala užasno nakon brutalnog starta protivničkog igrača
Dos Santos je bio u velikom šoku nakon što je vidio posljedice starta protivnika

Start za zatvora

Noga bivšeg igrača Barcelone je izgledala užasno nakon brutalnog starta protivničkog igrača

S. Pašalić

U okviru 12. kola meksičkog prvenstva sinoć su svoj meč odigrali Club America i Guadalajara.

Domaći su slavili sa 4:1, ali je rezultat pao u drugi plan s obzirom da je meč obilježio brutalan start igrača gostiju na Giovanija Dos Santosa.

Igrala se 40. minuta kada je Antonio Briseo đonom direktno u nogu udario nekadašnjeg igrača Barcelone, a posljedice su bile odmah vidljive i slika nije bila nimalo lijepa.

Dos Santos je zaradio veliku rupu na nozi, a iako ništa nije slomljeno, iz kluba su objavili da će bivši reprezentativac Meksika propustiti preostalih šest utakmica prvenstva.

Ovog ljeta se 30-godišnji igrač vratio u svoju rodnu zemlju nakon što je prethodno igrao za LA Galaxy.

U Evropu je stigao još 2002. godine u redove Barcelone gdje je nastupao za mladi tim, a nekoliko godina kasnije je igrao i za prvi tim.

Zatim je 2008. napustio Camp Nou i prešao u Tottenham, a promijenio je još nekoliko klubova prije nego što je napustio Evropu.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi