Nogometaši Čelika ubjedljivi protiv nigerijskog Heartlanda
Zeničani su danas do vrha napunili mrežu ekipe iz Nigerije, a na pripremama u Turskoj odigrat će još jedan meć, te slijedi povratak u Zenicu

Druga utakmica na pripremama u Turskoj

Nogometaši Čelika ubjedljivi protiv nigerijskog Heartlanda

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Nogometaši Čelika danas su odigrali i drugu prijateljsku utakmicu na pripremama u Turskoj. Protivnik Zeničanima bila je ekipa nigerijskog Heartlanda, a na kraju crno-crveni su slavili visokim rezultatom 5:0.

Nakon poraza od Skhkupija minimalnim rezultatom 1:0 u prvoj pripremnoj utakmici, izabranici Hasana Ozera danas su odigrali sjajan meč, te u svim elementima nogometne igre nadigrali tim iz Nigerije. Već u prvom poluvremenu vidjela se velika razlika u kvaliteti na terenu, a Zeničani su vodili s visokih 3:0, dva gola je postigao Haris Dilaver, a jedan Vladimir Grahovac.

U drugom poluvremenu i svi ostali igrači koji su otputovali na pripreme u Turskoj su dobili šansu za igru, a Zeničani su uspjeli da postignu još dva gola. Za 4:0 povisio je Tarik Isić, dok je konačnih 5:0 postavio Ermin Huseinbašić. Vrijedi istaći i dobru partiju mladog veznjaka Nikole Babana, koji je danas upisao dvije asistencije.

Čelik je od prve minute nastupio u sastavu: Pavlović, Raguž, Vrhovac, Čubara, Perišić, Grahovac, Jamak, Dedić, Salčinović, Hajdarević i Dilaver. Još su igrali: Nurković, Blažević, Zilić, Isić, Žuna, Pecelj, Baban, Mahmutović, Huseinbašić, Okić i Aganspahić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zeničani će u Turskoj odigrati još jedan pripremni meč, a u utorak će im protivnik biti turski Yeni Malatyaspor, koji je prošle sezone završio na petoj poziciji u turskoj Superligi, te je izborio izlazak u Evropu.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

leader_of_wolves
bit ce likCe opet sampion
0 11
Icardi
moSa likCe
0 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi