Seferović: Igrači sjajno rade, a u petak igramo protiv jedne od najboljih ekipa u Turskoj
Seferović je na Bilino polje stigao s reputacijom jednog od najboljih trenera iu BiH zaduženog za kondicionu pripremu igrača

Zeničani igraju protiv Yeni Malatyaspora

Seferović: Igrači sjajno rade, a u petak igramo protiv jedne od najboljih ekipa u Turskoj

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Nogometaši Čelika nastavili su s pripremama u turskom gradu Bolu, gdje će ostati do 10. jula, kada je planiran povratak u Zenicu i završni dio priprema za novu sezonu u Premijer ligi.

Stručni štab na čelu s Hasanom Ozerom namenetnuo je žestok ritam rada, ekipa želi da što spremnije dočeka novu sezonu, a da sve protiće kako treba za SportSport.ba iz Turske potvrdio je i pomoćni trener Almir Seferović, koji je ovog ljeta došao na Bilino polje.

"Imamo dobre uslove ovdje u Turskoj, odigrali smo i jednu utakmicu protiv Skhupija, rezultat naravno nije u prvom planu, ali ono što smo vidjeli na terenu možemo biti zadovoljni. To će vremenom biti sve bolje i bolje, a najvažnije je da igrači maksimalno ispunjavaju sve ono što od njih traži stručni štab, svi su motivisani, a najbolje za trenere je kada su svi zdravi, dosad nismo imali probleme s povredama, tako se nadam da će i ostati do početka prvenstva. U Turskoj ćemo odigrati još dvije utakmice, te je onda planiran povratak za Zenicu", kazao je za naš portal Seferović.

Zeničani će narednu utakmicu odigrati u petak protiv turskog Yeni Malatyaspora, koji je prošle sezone završio na petoj poziciji u Turskoj, te je izborio igranje u Evropi. Zanimljivo da je nedavno ovaj klub pojačao i nekadašnji napadač Željezničara, Sarajeva i Veleža, Adis Jahović, koji već nekoliko godina s uspjehom igra u ovoj zemlji.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Svakako da će ovo biti veoma jaka provjera za crno-crvene, a možda i prilika za neke igrače da se pokažu u veoma dobrom svijetlu, te na sebe skrenu pažnju timova iz Turske. Prijelazni rok za crno-crvene još nije završen, a očekuje se dolazak još nekoliko igrača, prije svega na poziciji lijevog beka, te stopera, što je u ovom trenutku najpotrebnije za ekipu.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

KRKAN
IMAJU LI HLJEBA DA JEDU
0 5
Icardi
InshAllah
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti