Nogometaši Reimsa iznenadili sami sebe

Slavili u Lilleu sa 2:1

Nogometaši Reimsa iznenadili sami sebe

Edmir Škorić
Teme:

U derbiju 20. kola francuske Ligue 1 Reims je, kao gost, savladao Lille s 2:1.

Malo ko je mogao očekivati da će u posljednjem susretu 20. kola Lille kao domaćin izgubiti od Reimsa. Gosti su u Lilleu došli da se nadigravaju i to im se isplatilo na kraju.

Lille je imao priliku da eventualnom pobjedom preskoči Monaco na tabeli i vodećem PSG-u se primakne na četiri boda, ali gostujući nogometaši imali su drugačije zamisli.

U razmaku od četiri minute uslijedila su dva šoka za domaće igrače i navijače. Prvo u 73. minuti Fortes zabija za 0:1, a ubrzo i Krychowiak, u 77. minuti, za 2:0. Autogolom Webera Lille je smanjio u 88. minuti, no rezultat se više nije mijenjao.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Lille ostaje na trećem mjestu sa 40 bodova, dok se Reims sa osmog plasirao na sedmo mjesto i ima 32 boda, koliko i petoplasirani Marseille, odnosno šestoplasirani Nantes.

Ligue 1, 20. kolo:
Lille - Reims 1:2 (Weber 88 - ag/ Fortes 73, Krychowiak 77)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.