Nogometašice Iskre deklasirale Slogu iz Ljubuškog

Nogometašice Iskre deklasirale Slogu iz Ljubuškog

S. Mlaćo

Nogometašice bugojanske Iskre od danas se nalaze na pripremama u Hercegovini, a na samom dolasku odigrale su i prijateljski susret sa ŽNK Sloga iz Ljubuškog, također članom Prve lige Federacije grupa Jug.

Bugojanke su pružile sjajnu partiju, te su na kraju deklasirale Ljubušanke sa 5:1(2:1).

U prvom poluvremenu viđena je zanimljiva i borbena utakmica na stadionu Babovac, a nogometašice Iskre povele su sjajnim pogotkom Ulmije Lužić  u 22.minuti, da bi na 2:0 samo dvije minuta kasnije postavila Mevlida Forić. U 29.minuti golmanica Iskre Arnela Begić ruši jednu domaću igračicu u svom šesnaestercu te glavni sudija svira jedanaesterac  za domaće nogometašice. Huma Čolaković pogodila je za 2:1, a Begićka je zaradila isključenje te su gošće do kraja igrale sa deset igračica na terenu.

Ipak to ih nije poremetilo pa su na samom početku drugog poluvremena Naida Jusić i drugi put Mevlida Forić ovjerile pobjedu favorizovanih gošći. Konačnih 5:1 postavila je Dženana Hajdarević.

Sutra će nogometašice Iskre u Čitluku odigrati prijateljski susret sa ŽNK Brotnjo. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi