Nogometna prevara stoljeća

Falcao se nije baš proslavio

Nogometna prevara stoljeća

Edmir Škorić

Radamel Falcao nije se baš proslavio u Engleskoj.

Kolumbijac je igrao na posudbi u Manchester Unitedu, a zatim i u Chelseaju, no u oba navrata je bio očajan i sada se vratio u klub s kojim ima ugovor, francuski Monaco.

Kada Roman Abramovič pogleda malo unazad, shvatiće da je Falcao bio njegova velika greška. U stvari, Falcao je, doduše dosta grubo rečeno - nogometna prevara stoljeća.

Ruski bogataš je Falcaa plaćao 140.000 funti sedmično, a ukupno je na nekad sjajnog golgetera Atletica i Monaca Abramovič potrošio više od sedam miliona funti. Preciznije, u Falcaa je Chelsea uložio sedam miliona i 280 hiljada funti.

Falcao je igrao svega 10 utakmica u Premier ligi, od čega je samo jednu startao. Postigao je jedan gol u 228 minuta provedenih na terenu. 

Potražite više informacija na temu Premier league:

U suštini, Chelsea je Falcau plaćao 1.46 miliona funti za svaki njegov udarac, te 57.000 funti za svaki dodir s loptom. Svako uspješno dodavanje Kolumbijca je, prema statistici engleskih novinara, Chelseaja koštao 116 hiljada funti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti