Širok osmijeh i prijateljski zagrljaj: U Sarajevu se družili Džeko i Petev

Kapiten i selektor reprezentacije BiH

Širok osmijeh i prijateljski zagrljaj: U Sarajevu se družili Džeko i Petev

Admin Čaušević

Edin Džeko je u nedjelju završio svoju sezonu u Romi, a po dolasku u Sarajevo sastao se sa selektorom reprezentacije Bosne i Hercegovine. 


Kapiten i selektor Zamjeva su se sastali u zgradi NFSBiH, a sluteći prema širokom osmijehu i srdačnom zagrljaju razgovor je prošao odlično.

Iz Saveza su istakli kako je današnje druženje Džeke i Peteva ustvari samo potvrda zajedništva na čemu bugarski trener insistira od preuzimanja bh. nacionalnog tima.

"Naš najbolji igrač, po dolasku u Sarajevo, sastao se sa selektorom, kako bi njemu ali i mladim igračima koje je pozvao, pružio podršku uoči predstojećeg okupljanja našeg tima.

Petev je za kratak vremenski period, svojom pozitivnom energijom i iskrenim odnosom prema igračima, uspio da stekne njihovo povjerenje. Današnje druženje selektora i kapitena samo je još jedna potvrda zajedništva, na čemu Petev insistira od dolaska na čelo A reprezentacije", navodi se na stranici Saveza.

Od ranije je poznato da će Džeko, koji je u sezoni na izmaku za Romu postigao 13 golova, propustiti duele s Crnom Gorom i Danskom nakon što je dobio slobodno od selektora.

Oglasi

Slobodno je dobio i Miralem Pjanić, a danas je stigla i vijest kako u kombinacijama neće biti Miroslava Stevanovića, Seada Kolašinca i Gojka Cimirota.

"Razgovarali smo otvoreno ne samo o povredama, već i o drugim stvarima. Iskreno mi je žao zbog povreda ali sam osjetio da i njima nije svejedno što će propustiti ove utakmice. Ipak, gledam pozitivnu stranu a to je, da će priliku dobiti mlađi igrači.

Ovo je za njih odlična šansa da pokažu koliko mogu i šta znaju. Normalno je da poslije naporne sezone, dođu povrede, samo se nadam da će se brzo oporaviti, odmoriti i biti spremni za septembarske duele", rekao je Petev.

Bosna i Hercegovina će 2. juna na Grbavici biti domaćin Crnogorcima, nakon čega slijedi odlazak u Brondby i gostovanje Danskoj 6. juna. Okupljanje je zakazano za 27. maj. Nakon tri otkaza spisak izgleda ovako:

Golmani: Ibrahim Šehić (Konyaspor), Nikola Vasilj (Zorya Lugansk), Kenan Pirić (Maribor).

Odbrana: Siniša Saničanin (Vojvodina), Aleksandar Jovičić (Gorica), Anel Ahmedhodžić (Malmo), Dennis Hadžikadunić (Rostov), Darko Todorović (Hajduk Split), Jusuf Gazibegović (Sturm Graz), Branimir Cipetić (Lokomotiva Zagreb), Eldar Ćivić (Ferencvaroš).

Vezni red: Gojko Cimirot (Standard Liege), Stjepan Lončar (Rijeka), Amir Hadžiahmetović (Konyaspor), Andrej Đokanović (Sarajevo), Dario Šarić (Ascoli), Adi Nalić (Malmo), Dino Beširović (Mezokovesd Zsory), Almedin Ziljkić (Borac).

Napad: Luka Menalo (Rijeka), Ermedin Demirović (Freiburg) i Smail Prevljak (Eupen).

Top Komentari

Hzhzhzhzhzhzhzhzhzhzzhzh
10 - 0 izgubili sve amin
2 11
user1604593678
Dzeki je dobar Petev i vidi se da mu je drago sto je trener samo nasim kvazi navijacima nevalja samo zato sto je Bugarin i onds kazemo ovi iz RS su nacionalisti a mi smo puni nacionalizma i mrznje posebno ovi iz Rajvose ?
11 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi