Petev će obradovati još nekog iz Premijer lige BiH

Uputit će nove pozive

Petev će obradovati još nekog iz Premijer lige BiH · Saznajemo

Endin Čaušević

Reprezentacija Bosne i Hercegovine početkom narednog mjeseca igra prijateljske utakmice protiv Crne Gore i Danske.

Selektor Zmajeva, Ivaylo Petev, prije nekoliko dana saopštio je spisak igrača za ove mečeve, a već tada je potvrdio da neće računati na Edina Džeku i Miralema Pjanića koji su na zasluženom odmoru, te Edina Višću koji se oprostio od državnog dresa.

Također, jučer su došle loše vijesti za bugarskog stručnjaka jer su svoj dolazak za ove mečeve zbog povreda otkazali Miroslav Stevanović, Gojko Cimirot i Sead Kolašinac.

Zbog toga je Petev odlučio naknadno da uputi nekoliko poziva, a sinoć je potvrđeno da je poziv za mečeve protiv Crne Gore i Danske dobio igrač Tuzla Cityja, Ajdin Nukić.

Međutim, kako saznaje SportSport.ba Petev će uputiti još par poziva umjesto igrača koji su otkazali svoj dolazak i obradovat će još neke od igrača iz Premijer lige.

Pored Nukića koji je naknadno dobio poziv na spisku selektora od igrača iz Premijer lige ranije su se još našli Almedin Ziljkić i Andrej Đokanović.

Oglasi

Petev bi danas trebao da saopšti kojima igračima je još uputio poziv, a kako stvari stoje ponovo će se osloniti na fudbalere iz najjačeg ranga bh. fudbala.

Duel protiv Crne Gore na programu je 2. juna na Grbavici, dok se meč protiv Danske igra četiri dana kasnije na stadionu Brondby.

Na dosadašnjem spisku Peteva za ove dvije utakmice nalaze se: Ibrahim Šehić, Nikola Vasilj, Kenan Pirić, Siniša Saničanin, Aleksandar Jovičić, Anel Ahmedhodžić, Dennis Hadžikadunić, Darko Todorović, Jusuf Gazibegović, Branimir Cipetić, Eldar Ćivić, Stjepan Lončar, Amir Hadžiahmetović, Andrej Đokanović, Rade Krunić, Dario Šarić, Adi Nalić, Dino Beširović, Almedin Ziljkić, Ajdin Nukić, Luka Menalo, Ermedin Demirović, Smail Prevljak.

Podsjećamo, bugarski stručnjak Ivaylo Petev izabran je za novog šefa struke reprezentacije Bosne i Hercegovine u januaru ove godine na sjednici Izvršnog odbora. Čelni ljudi Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine su tako izabrali Peteva za nasljednika Dušana Bajevića.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Bugarin je do sada na tri utakmice predvodio naš tim. Debi je imao u gostima u Finskoj (2:2), a novi remi je zabilježio u prijateljskoj utakmici sa Kostarikom u Zenici kada golova nije bilo.

Jedini poraz na klupi reprezentacije BiH mu je nanijela Francuska koja je minimalnim rezultatom slavila na Grbavici krajem marta.

Top Komentari

Hzhzhzhzhzhzhzhzhzhzzhzh
****M TE BOSNO IZGUBILI SVE PO 15 - 0,JE BO VAM VICO MRTVE MAME SVIMA REDOM
4 4
xeRed
Mora biti Radovac.
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi