Nogometni savez BiH najavio žalbu na odluku UEFA-e da kazni Pjanića

Nećemo se predati tako lako

Nogometni savez BiH najavio žalbu na odluku UEFA-e da kazni Pjanića

I zvanično je potvrđeno da je UEFA na jučerašnjoj sjednici Disciplinske komisije odlučila da suspenduje bh. reprezentativca Miralema Pjanića na dvije utakmice nakon crvenog kartona protiv Grčke.

To je upravo onaj scenario kojeg smo se pribojavali obzirom da sada ostajemo bez jednog od dvojice naših najboljih fudbalera u susretima protiv Finske i Italije koji će biti vrlo važni.

Ipak, Nogometni savez BiH se neće predati tako lako te se najavljuje žalba na ovu odluku.

"Savez je zatražio dostavljanje obrazloženja odluke, kako bi se mogla pripremiti žalba", navodi se na zvaničnoj stranici Saveza.

Koliko je realno očekivati da će nam žalba 'upaliti', trenutno je teško reći, ali svakako da ohrabruje činjenica da naš Savez neće odustati od ovog slučaja tek tako.

Inače, Pjanić je dobio crveni karton u drugom poluvremenu kvalifikacionog susreta protiv Grčke, a nakon toga Zmajevi su primili gol kojim su izgubili dva boda.

Osim toga, osjetila se velika razlika u igri našeg veznog reda kada je Pjanić izašao iz igre, pa će svakako Prosinečkom biti jako teško da nađe adekvatnu zamjenu.

Prosinečki otvoreno o kazni za Pjanića: Suvišno je...

Naš selektor je u razgovoru za SportSport.ba komentarisao ovu situaciju kazavši da će učiniti sve kako bi našao adekvatnu zamjenu za Malog princa.

"Šta da kažem... Ne mogu ništa promijeniti... Suvišno je bilo šta reći. Sigurno da mi je žao, nedostajat će nam, ali opet kažem ne mogu ništa promijeniti i sada moramo razmišljati o njegovoj zamjeni", kaže Prosinečki.

Da li imamo zamjenu za Pjanića?

"Našli smo zamjenu za Misimovića, pa Lulića, moramo i za Pjanića. Razmišljam o tome. Sigurno je Miralem jedan od najznačanijih naših igrača, ali jednostavno mi moramo igrati", dodao je popularni Žuti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi