Prosinečki otvoreno o kazni za Pjanića: Suvišno je...

Selektor govorio za SportSport.ba

Prosinečki otvoreno o kazni za Pjanića: Suvišno je...

S. Mlaćo

Loše vijesti saznali smo jutros iz Evropske fudbalske federacije (UEFA). 

Naime, Disciplinska komisija UEFA-e kaznila je bh. reprezentativca Miralema Pjanića sa dvije utamice neigranja zbog crvenog kartona u duelu protiv Grčke u Zenici.

Pjanić je tada ranije morao pod tuš, te Zmajevi sada imaju neočekivane probleme. Sjajni vezista Juventusa propustit će duele sa Finskom i Italijom.

Veliki su to problemi za naš nacionalni tim  pred nastavak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo i svakako će biti teško pronaći zamjenu za sjajnog veznjaka Juventusa.

Svjestan je toga i selektor naše reprezentacije Robert Prosinečki no u isto vrijeme ne želi očajavati.

"Šta da kažem? Ne mogu ništa promijeniti. Suvišno je bilo šta reći. Sigurno da mi je žao, nedostajat će nam, ali opet kažem ne mogu ništa promijeniti i sada moramo razmišljati o njegovoj zamjeni", kaže Prosinečki za SportSport.ba.

Da li imamo zamjenu za Pjanića?

"Našli smo zamjenu za Misimovića, pa Lulića, moramo i za Pjanića. Razmišljam o tome. Sigurno je Miralem jedan od najznačanijih naših igrača, ali jednostavno mi moramo igrati", dodao je popularni Žuti.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Prije par naš selektor je operisan i osjeća se dobro.

"Super sam", kratak je bio Prosinečki.

Top Komentari

Ko bi onda mogao zamijeniti Pjanica, imali iko ideju, mozda neko ko vec igra za reprezentaciju BiH ili ce mozda neko biti naknadno pozvan u reprezentaciju BiH i zauzeti mjesto Pjanica..
3 1
Prle
Sanjin Prcic. Standardan u Strasbourgu i u timu kola francuske lige vise puta. Nemamo bolju zamjenu.
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi