Nogometni turnir u Riju: Dvije golijade, Brazil zakazao

Počele i nogometne utakmice

Nogometni turnir u Riju: Dvije golijade, Brazil zakazao

Edmir Škorić

Neymar i društvo nisu uspjeli da savladaju Južnu Afriku na početku Olimpijskih igara.

Nogometni turnir je također počeo u Rio de Janeiru. U grupi A Danska i Irak su najprije odigrali 0:0, a potom je istim rezultatom završen duel Brazila i Južne Afrike.

Za olimpijsku reprezentaciju Brazila nastupa i Barcina zvijezda Neymar, novi igrač Cityja Gagriel Jesus, ali oni nisu uspjeli da slome otpor Južnoafrikanaca. U grupi A, dakle, četiri selekcije imaju po bod nakon prvog kola.

Dosta efikasnija bila je grupa B. Nigerija je s 5:4 pobijedila Japan uz četiri gola Eteba, koji nastupa za portugalski drugoligaš Feirense. Švedska je odigrala 2:2 protiv Kolumbije.

U utakmici grupe C Južna Koreja je sa 8:0 ponizila Fidž i uz to je promašila penal, dok je duel Meksika i Njemačke odigran rezultatom 2:2.

U derbiju večeri Portugal je s 2:0 savladao Argentinu u grupi D, a u toj grupi je također meč prvog kola odigrao Honduras, koji je s 3:2 bio bolji od Alžira. 

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Svi rezultati 1. kola Olimpijskog nogometnog turnira u Riju:
Irak - Danska 0:0
Honduras - Alžir 3:2
Brazil - Južna Afrika 0:0
Meksiko  - Njemačka 2:2
Portugal - Argentina 2:0
Švedska - Kolumbija 2:2
Fidži - Južna Koreja 0:8
Nigerija - Japan 5:4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti