Nolito realizovao iznenađujući transfer u La Ligi

Napustio Sevillu

Nolito realizovao iznenađujući transfer u La Ligi

A. Čaušević

Kako je Barcelona prije nekoliko mjeseci iskoristilia mogućnost dovođenja novog pojačanja nakon teške povrede nekog od fudbalera tako je Celta danas završila transfer Nolita. 

Nolitov prelazak iz Seville u Celtu stigao je kao grom iz vedrna neba i definitivno može dobiti epitet iznenađujućeg.

Nakon teške povrede Sergija Alvareza Celta je krenula po Nolita i na kraju ga uspješno i dovela. Ovaj 31-godišnjak se u klub iz Viga vraća nakon tri godine.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Nolito je svoj najbolji fudbal igrao upravo u Celti što mu je omogućilo i transfer u Manchester City prije tri godine, ali i nastupe u reprezentaciji Španije.

Iskusni krilni fudbaler će imati pravo nastupa u preostalih devet kola ovosezonskog izdanja La Lige, a ugovor je potpisao do ljeta 2021. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi