Nolito: Sve ovo dugujem Barceloni

Novi igrač Benfice

Nolito: Sve ovo dugujem Barceloni

Edmir Škorić

Nolito, koji je sa 24 godine ovog ljeta iz Barcelone prešao u Benficu, kaže kako je sretan u Lisabonu, te je zahvalan svom bivšem klubu zbog ovakvog razvoja situacije.

Krilni nogometaš već je postao zvijezda u Benfici, gdje je dosad postigao osam golova u svim natjecanjima, od čega tri u kvalifikacijama za Ligu prvaka.

"Nisam očekivao ovakav početak. Stranac sam, u ovom gradu i stilu igranja. Stvari idu bolje nego što se očekivalo, ali moram nastaviti raditi", rekao je Nolito, dodavši:

"Prešao sam u rezervni tim Barcelone sa 20 godina i bio sam pomalo bucmast. Trener Luis Enrique puno mi je pomogao i smatram ga mojim ocem u nogometu".

Iako mu je Barcelona nudila novi ugovor, odlučio se na prelazak u Portugal, kako bi mogao više igrati.

"Isprva nisam očekivao da će prvi tim Barcelone, najbolje momčadi na svijetu, željeti da produži moj ugovor. No, s druge strane, imam 24 godine i želio sam da probam nešto novo. Guardiola mi je dao puno povjerenje, stavljajući me u dosta utakmica u prvu momčad".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.