I to je moguće u fudbalu: Ligašku utakmicu dobili rezultatom 41:0!
FOTO: Twitter

Gostujući tim nije znao šta ih je snašlo

I to je moguće u fudbalu: Ligašku utakmicu dobili rezultatom 41:0!

Haris Zilić

U fudbalu često gledamo utakmice u kojima je jedna ekipa izraziti favorit, ali iz Norveške nam dolazi i pomalo nerealan rezultat sa fudbalskih terena.

U sklopu tamošnje četvrte divizije za fudbalerke na jednoj ligaškoj utakmici je viđe čak 41 pogodak.

Domaća ekipa Polarstjernen savladala je gostujući tim Kutokeino rezultatom 41:0, što je zaista nevjerovatno.

Na poluvremenu domaće fudbalerke su vodile rezultatom 21:0, tako da su fino podijelile golove u oba poluvremena.

Prvo ime susreta bila je June Eliseussen Johnsen koja je postigla čak 14 golova, a deset golova je dala Marie Wickstrom Baumann.

Četiri gola su bila u režiji Ide Eiriksdatter Skjervold, dok je četiri gola dodala i Rikke Bang Landmark.

Oglasi

Vrijedi spomenuti i ostale djevojke koje su pogađale protivničku mrežu u ovoj zaista nevjerovatnoj utakmici koja je oborila mnoge fudbalske rekorde.

Tako su Aurora Nordhus Harila, Erica Kalebo Wie, Tuvar Harkjerr Johnsen postigle po dva gola, a po jedan gol dale su Karen Brigitte Rostrup Martinsen, Lene Pleym Bernhardsen i Camilla Pedersen.

Naravno pomenute djevojke su nepoznanica u evropskom i svjetskom fudbalu jer je riječ o amaterskom rangu takmičenja, ali sigurno su dobile svojih pet minuta na naslovnicama.

Iako je domaća ekipa bila veliki favorit jedan od razloga ovako nevjerovatnog rezultata je činjenica da su gošće nastupile sa samo šest igračica u terenu i golmanicom.

Da nije u pitanju neki fotošop ili lažni rezultat možete se uvjeriti i na zvaničnoj statistici utakmice koju je objavio Fudbalski savez Norveške, a pomenuto možete pogledati klikom OVDJE.

Top Komentari

Hanibal
stela. da su u 16-tercu postavili 11 klada ne bi toliko golova primili
1 0
DDG
Ne slaže ti se matematika Ziliću. Rezultat bio 41:0 a ove djevojke što si nabrojao dale 42 gola. 1X14, 1X10, 1X5, 1X4, 3X2 i 3X1=14+10+5+4+6+3=42
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi