Čudo u MLS-u: Minut je 99. i svijet svjedoči jednom od najčudnijih golova ikad
Sada je jasno zašto je Chicago nazvan Vjetroviti grad

Pobjeda Chicaga na nestvaran način

Čudo u MLS-u: Minut je 99. i svijet svjedoči jednom od najčudnijih golova ikad

Midhat Šljivak

Nevjerovatan meč odigrali su večeras na Soldier Fieldu Chicago Fire i Montreal, a susret je okončan pobjedom domaćeg tima od 4:3. Fire je zabio dva gola u nadoknadi, a pobjednički je jedan od najčudnijih ikad viđenih.

Chicago Fire je u nevjerovatnom meču s dva pogotka u sudijskoj nadoknadi savladao CF Montreal. O pogotku za pobjedu kojeg je postigao Kellyn Acosta definitivno će se dugo pričati.

Gosti iz Kanade jako brzo dolaze do dva gola prednosti. Coccaro koristi dva penala u 8. i 12. minuti meča i donosi svom timu prednost od 2:0.

Chicago se vraća u igru u osmoj minuti nadoknade prvog dijela. Haile-Selassie zabija za 2:1 i ovim rezultatom se odlazi na odmor.

U nastavku meča pravi spektakl. Yankov gostima u 70. minuti donosi prednost od 3:1, no na kraju Montreal ide kući bez ijednog boda.

Oglasi

Sve je krenulo nizbrdo za goste u 82. minuti. Edwards je isključen, domaći tim dobija penal kojeg u 84. minuti Gutierrez pretvara u pogodak za 3:2.

Ludilo slijedi u sudijskoj nadoknadi. U petoj minuti produžetka Cuypers zabija za 3:3, a nakon toga Chicago žestoko kreće po sva tri boda.

Niko nije ni slutio da će do trijumfa doći na najnevjerovatniji mogući način. Kellyn Acosta pokušao je ubaciti loptu u kazneni prostor sa sredine terena, a onda je golman gostiju Sirois na teži način saznao zašto Chicago zovu Vjetroviti grad.

Lopta koju je uputio Acosta zahvaljujući vjetru potpuno mijenja smjer. Krenula je prema golu Montreala, dobila je znatno ubrzanje i iznenadila je golmana gostiju, te je završila u mrežu.

Oglasi

Naravno, veliko slavlje je nastalo na Soldier Fieldu. Ne vide se svaki dan ovakvi golovi i ovo je definitivno jedan od najčudnijih pogodaka ikad.

Montreal je tako na nevjerovatan način doživio prvi poraz u sezoni i trenutno je ovaj tim na petoj poziciji Istočne konferencije sa sedam osvojenih bodova.

Chicago Fire je s druge strane upisao prvi trijumf u sezoni. Trenutno su deveti s četiri osvojena boda.

Top Komentari

Realno01
I kad neko ovu cirkus ligu porede sa Saudijskom.Pa ovu ligu sa cirkus BH ligom pored ne možeš
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti