Norvežani u 94. minutu savladali Slovence

Švicarska bolja od Albanije

Norvežani u 94. minutu savladali Slovence

A. Haznadarević

Večeras su odigrana dva susreta grupe E kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, u kojima su reprezentacije Norveške i Švicarske stigle do pobjeda nad reprezentacijama Slovenije, odnosno Albanije.

U prvom susretu, koji se igrao u Norveškoj, mogli smo vidjeti jedan jako borben i težak meč, u kojem je pitanje pobjednika odlučeno tek u četvrom minutu sudijskog vremena, no krenimo redom.

 

U 16. minutu susreta, gosti su došli do pogotka preko Marka Sulera, da bi Norvežani izjednačili rezultat već za deset minuta igre preko Markusa Henriksena, koji je postavio konačni rezultat prvog poluvremena.

 

Drugi dio igre je donio dosta manje uzbuđenja, pa ako izuzmemo nekoliko prilika na obje strane, nismo mogli vidjeti ništa značajno sve do četvrtog minuta sudijske nadoknade, kada je dosuđen jedanesterac za domaću selekciju, nakon kojeg je John Arne Riise donio veliku pobjedu svojoj momčadi.

 

 

U drugom meču, u kojem je reprezentacija Švicarske na svom stadionu dočekala Albaniju, mogli smo vidjeti dva pogotka, ito oba u gostujućoj mreži.

 

Prvo je u 23. minutu Xherdan Shaqiri doveo svoju momčad u vodstvo i postavio rezultat prvog poluvremena, da bi Gokhan Inler u 68. minutu, precizno izvedenim jedanestercom udvostručio vodstvo domaćih, te tako dovršio posao, nakon kojeg je reprezentacija Švicarske dodala nova tri boda na svoj konto.

 

Kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo, drugo kolo grupa E

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Norveška - Slovenija 2:1 (16. Suler, 26. Henriksen, 94. Riise)

Švicarska - Albanija 2:0 (23. Shaqiri, 68. Inler) 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.