Nevjerovatna situacija: Stigao na stadion u 44. minuti i debitovao za zemlju u kojoj je rođen
Foto - Twitter

Fudbaler Norwicha ni slutio nije šta ga čeka

Nevjerovatna situacija: Stigao na stadion u 44. minuti i debitovao za zemlju u kojoj je rođen

M. Šljivak

Nevjerovatna situacija desila se fudbaleru engleskog Norwicha Onelu Hernandezu.

Ovaj 28-godišnji fudbaler pozvan je u reprezentaciju Kube za predstojeće akcije u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, ali nije ni slutio šta će mu se sve desiti na putovanju do krajnjeg odredišta u Gvatemali.

Vulkan koji se aktivirao u ovoj državi podigao je pepeo daleko među oblake i spriječio je avione da slijeću na aerodrom, pa je Hernandez određeno vrijeme bio zaglavljen u Meksiku, gdje je hvatao let za Gvatemalu.

Trud i volja za nastupom u reprezentaciji su se na kraju ipak isplatili. Hernandez je nekako uspio da dođe na utakmicu, stigao je u 44. minuti i priključio se ekipi u drugom poluvremenu.

Nažalost, Onel nije pomogao previše svojoj selekciji koja je na kraju doživjela poraz od 1:0.

Ipak, njegov put je bio nevjerovatan i sigurno da će se zauvijek sjećati načina na koji je debitovao za voljenu zemlju.

Hernandez je ranije odigrao jedan meč za mladu selekciju Njemačke, a većinu života je proveo u ovoj zemlji gdje je došao kao izbjeglica.

Top Komentari

Brazuka
Što ne pišete o reprezentaciji
4 0
Medo-Brundo
Hvatao avion. Jel ga ujtio?
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi