Srceparajuće scene: Srušio se najpoznatiji stadion na svijetu, sve je postalo pepeo i dim!

Jedan dio historije odlazi u prošlost

Srceparajuće scene: Srušio se najpoznatiji stadion na svijetu, sve je postalo pepeo i dim!

Admin Čaušević

Samo je nekoliko stadiona na svijetu koji s pravom mogu ponijeti epitet svjetskog fudblaskog hrama. Na njima su odigrane neke od najvažnijih utakmica u historiji i zbog svega čega mu su svjedočili defintivno čine nešto posebno. 

Praktično ne postoji stadion koji prije ili kasnije nije prošao određenu fazu rekonstrukcije, to je i slučaj sa čuvenim Nou Campom koji je otvoren 1957. godine i do sada je obnavljan nekoliko puta.

U toku je najnovija faza rekonstrukcije koja je počela ovog ljeta, međutim sa mjesta radova stižu zaista zabrinjavajuće snimke jer se čuveni stadion počeo rušiti sam od sebe.

Neki djelovi tribina su počeli da se obrušavaju, dok je jedan od prolaznika uspio zabilježiti i trenutak kada se srušio betonski komad jedne tribine.

Na sreću niko od radnika nije povrijeđen, međutim već sad je primjetno kako čuveni Nou Camp odlazi u prošlost kroz dvije godine bi trebao izgledati potpuno drugačije.

Radovi na izgradnji "Novog Camp Noua" trebali bi trajati do 2026. godine. Kapacitet će biti uvećan na 105.000 sjedećih mjesta, a kompletan projekat nazvan 'Espai' Barca' košta oko dvije milijarde eura.

Stadion Nou Camp je od danas hrpa ruševina

S obzirom šta je predstavljao i šta dalje predstavlja za ovaj stadion se definitivno može reći da je među najpoznatijim, ako ne i najpoznatiji na svijetu. 

Na ovom mjestu je odigran veliki broj čuvenih utakmica, svakako je najpoznatije čuveno finale Lige prvaka iz 1999. godine kada je Manchester United sa dva gola u posljednjim minutama dobio Bayern sa 2:1.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Radovi traju već sedmicama, ali čini se da su u posljednje vrijeme izmakli kontroli

Uostalom, na travanjaku čuvenog Nou Campa je status najboljeg igrača svih vremena izgradio i legendarni Leo Messi koji je skoro dvije decenije nosio dres Barcelone.

Katalonski velikan će u narednim godinama domaće utakmice igrati na Olimpijskom stadionu, poznatijem kao Montjuic. Kapacitet ovog stadiona je gotovo 56.000 sjedećih mjesta.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Labile
Na osnovu čega je Nou Cam najpoznatiji stadion na svijetu?
0 2
Culer
Ljudi ruše da naprave moderni, bolji. Ne razumijem šta je nejasno. Samo se kod nas živi u prošlosti i dobri su nam komunistički cirkusi na Koševu, Tušnju... Jbt, odeš na tekmu u London i vidiš koji je doživljaj, provod, zabava. Kod nas u wc ne smiješ otići.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi