Nou Camp strepio 80 minuta, pa na kraju proslavio povratak na vrh

Trijumf za povratak na vrh

Nou Camp strepio 80 minuta, pa na kraju proslavio povratak na vrh

Edmir Škorić

Barcelona se namučila, ali je ipak pobijedila Real Sociedad s 1:0 u meču 27. kola španske La Lige.

Poraz od Real Madrida očigledno je ostavio traga na igrače Barcelone, koji su danas djelovali neuvjerljivo na Nou Campu protiv Sociedada, ali uspjeli su da sei zvuku, da pobijede i da makar privremeno opet zasjednu na vrh.

Braithwaite je imao prvu šansu na meču, ali je u 10. minuti njegov udrac odbranio golman gostiju. Potom Remiro zaustavlja i udarac Messija u 30. minuti.

Messi je prijetio još jednom, ali ostaje 0:0 do poluvremena. Nastavila je Barcelona s napadima, redale su se opasne situacije pred golom Sociedada, ali tek u 81. minuti se rezulat na semaforu mijenja.

Sudac Juan Munuera je uz pomoć VAR-a pokazao na bijelu tačku, a Lionel Messi zabija za oduševljenje u Kataloniji.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Duboko u sudijskoj nadoknadi Jordi Alba je postigao gol, ali je ovaj put VAR bio protiv Barcelone, pa je ostalo 1:0, što je opet bilo dovoljno za slavlje.

Barcelona u idućem kolu gostuje Mallorci, no istovremeno se nada da će Real sutra kiksati na gostovanju u Sevilli kod Betisa.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

YouTalkinToMe
Ajmo mrš realovci, druzite se na drugim objavama, kad bude real uefadrid igrao tamo razmjenjujte misljenja svoja idiotska. Čibe
5 12
Śmeker007
Fujj kakav penal cigani jedni....
7 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi